Your Cart

Tulevaisuus ja toivo – Apua Eritrean kristityille

Tsedal on uskonut tulevaisuutensa Jumalan käsiin.

Suomen Marttyyrien Ääni tukee Iso-Britannian Marttyyrien Äänen (Release International) kautta Eritreassa vangittujen uskovien perheitä. Yksi tukea saanut on Tsedal-niminen nuori nainen.

Tsedal, jonka nimi tarkoittaa ”sädekehä”, on eritrealainen, vasta 32-vuotias nuori leski, ja neljän lapsen äiti.

Tsedal ja hänen miehensä Ftsum menivät naimisiin Eritreassa vuonna 2005. Evankelisina uskovina he kokivat aluksi vainoa Tsedalin ortodoksikristittyjen vanhempien taholta. Useiden vuosien ajan he pystyivät kuitenkin kokoontumaan yhteen muiden kristittyjen kanssa heidän kodeissaan. Kokoontumispaikkoja vaihdeltiin viranomaisten välttelemiseksi tiheästi, ja tapaamiset järjestettiin usein öiseen aikaan.

Vuonna 2017 salainen poliisi alkoi pidättää kristittyjä umpimähkäisesti kodeistaan ja työpaikoiltaan. Ftsum pidätettiin kesken työpäivän hänen omistamastaan kaupasta Massawassa, ja hänet vangittiin uskonsa tähden.

Tsedalin oli mahdotonta vierailla miehensä luona vankilassa, mutta hän yritti salakuljettaa Ftsumille lääkkeitä, joita hän tarvitsi korkeaan verenpaineeseen. Vankilassa Ftsumia pidettiin rukouksen miehenä ja johtajana, joten viranomaiset lukitsivat hänet eristysselliin kuukaudeksi. Siitäkään huolimatta hän ja muut uskovat eivät suostuneet kieltämään uskoaan. Viime vuoden alussa, kaksi vuotta pidätyksensä jälkeen, Ftsum kuoli vankilassa.

Muutaman kuukauden ajan miehensä kuoleman jälkeen Tsedal sinnitteli Massawassa, mutta elämä oli vaikeaa. Hän sai apua Marttyyrien Äänen yhteistyökumppanilta. Sitten turvallisuusjoukot alkoivat vakoilla häntä – he halusivat saada selville, mistä apu tulee. Tsedalin lapset kärsivät koulussa – toiset oppilaat ja opettajat kiusasivat heitä uskonsa vuoksi.

Tilanne kävi sietämättömäksi, ja perhe muutti pääkaupunkiin Asmaraan. Sieltä he pakenivat viime vuonna Etiopiaan. Vietettyään joitakin kuukausia pakolaisleirillä Tsedal ja hänen lapsensa asettuivat asumaan pieneen kaupunkiin, jossa hän toivoo voivansa elää lapsineen.

Kun Ftsum pidätettiin, Jumala antoi Tsedalille Jesajan 54:5 sanat, joiden mukaan Jumala on hänen aviomiehensä. ”En koskaan ollut ajatellut, että menettäisin mieheni”, Tsedal kertoo itkien. Hän kuitenkin luottaa Jumalaan. ”Tiedän, että Jumalalla on omat tiensä, mutta tilanne on lapsilleni vaikea ja olen huolissani heistä, kun heillä ei ole isää.”

Kerran Tsedal pyysi kymmenvuotiasta tytärtään kirjoittamaan isälleen vankilaan. ”Me olemme voittaneet vihollisen”, tytär kirjoitti, ”Saatana on jo menettänyt sodan!” Kiitos Jumalalle, että tämä nuori tyttö tuntee jo Jumalan taivaallisena Isänään!

Surustaan huolimatta Tsedal luottaa tulevaisuutensa Jumalan käsiin. Hän haluaa omistaa elämänsä rukoukselle ja tehdä enemmän heidän hyväkseen, jotka kärsivät vainoa uskonsa tähden – onhan hänellä siitä omakohtaista kokemusta.

Kiitos tukijoidemme, voimme lähettää sekä käytännön että hengellistä apua uskonsa tähden vangituille ja heidän perheilleen Eritreaan ja Etiopian pakolaisleireillä asuville eritrealaiskristityille.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print