Your Cart

Toinenkin uskova vanki nälkälakkoon Iranissa

Ebrahim Firouzi

Kesäkuun lopun jälkeen 12 kristittyä, joista kaksi on pastoreita, on tuomittu kymmeneksi vuodeksi tai pidemmäksi ajaksi vankeuteen väitetyistä kansallisen turvallisuuden vastaisista teoista tai vastaavanlaisista rikoksista.

Vastalauseena tälle epäoikeudenmukaisuudelle, kristinuskoon kääntynyt vanki Ebrahim Firouzi on ilmoittanut kymmenen päivää kestävästä nälkälakostaan. Hän aloitti nälkälakkonsa 17. heinäkuuta. ”Ottaen huomioon oikeusviranomaisten töykeän ja julman käyttäytymisen kristinuskoon kääntyneitä kohtaan, kristillisen kirjallisuuden epäämisen minulta sekä epäreilut ja ankarat tuomiot kristinuskoon kääntyneille, olen päättänyt ryhtyä nälkälakkoon”, hän kirjoittaa. Lisäksi hän kirjoitti Teheranin yleiselle syyttäjälle sanoen: ”Iranin valtio ei voi päättää onko henkilö kristitty vai ei, tämä päätös kuuluu seurakunnalle.”

Ebrahim pidätettiin Teheranissa 21.8.2013. Hänen oli määrä vapautua tammikuussa 2015 kärsittyään kymmenen kuukauden tuomionsa Iranin hallinnon vastaisesta propagandasta, islamin sakramenttien loukkaamisesta sekä kansallisen turvallisuuden vastaisesti toimimisesta. Vapauttamisen sijaan häntä vastaan esitettiin uusia syytteitä ”kansallisen turvallisuuden vastaisesta toiminnasta, kokoontumisesta ja juonittelusta” ja hänet tuomittiin vielä viideksi vuodeksi vankeuteen. Ebrahim kärsii tuomiotaan Rajaei Shahrin vankilassa Karajissa.

Aikaisemmin nälkälakostaan ilmoittaneen Amin Afshar Naderin terveydentilan kerrotaan heikentyneen vaarallisesti. Hän on laihtunut kymmenen kiloa ja hänen verenpaineensa on matala.

Lähteet: Middle East Concern, Mohabat News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print