Your Cart

Thaimaassa pidätettyjen pakistanilaisten tuska jatkuu

Lapsetkin kuljetettiin maahanmuuttoviraston häkkiautolla pidätyskeskukseen. Kuva: BPCA

Viime viikolla kerroimme jälleen uusista pakistanilaisten kristittyjen turvapaikanhakijoiden pidätyksistä Bangkokissa, Thaimaassa.

Pidätykset tapahtuivat 23. tammikuuta: ensin pidätettiin 6 aikuista ja 9 lasta. Aikaisemmin kerrottiin, että pidätettyjä aikuisia olisi ollut seitsemän. Myöhemmin samana päivänä toisaalla Bangkokissa pidätettiin kaksi aikuista ja neljä lasta.

Ensin pidätetyt 15 kristittyä vietiin keskusvankilaan, jossa erilaisista rikoksista, myös väkivaltarikoksista, tuomitut kärsivät rangaistuksiaan. Oikeus määräsi heille kaikille sakot viisumin ylittämisestä ja niiden maksaminen oli edellytyksenä vankilasta vapautumiselle. Britanniassa asuvien pakistanilaiskristittyjen järjestö British Pakistani Christians Association (BPCA) keräsi varat sakkojen maksuun.

Sakot kävi maksamassa oikeudessa henkilökohtaisesti thaimaalainen näyttelijä Sakda Kaewbuadee, jota pakistanilaisten kristittyjen turvapaikanhakijoiden ahdinko kosketti, kun hän kävi tapaamassa heitä maahanmuuttoviraston pidätyskeskuksessa.

Naiset ja lapset itkivät järkyttyneinä tajuttuaan, että heidän kohtalonsa on silti pidätyskeskus. Kuva: BPCA

Sakkojen maksun jälkeen kristityt vapautettiin vankilasta, mutta kaikkien järkytykseksi he eivät päässeetkään vapaiksi, vaan heidät otettiin heti uudelleen kiinni ja kuljetettiin pahamaineiseen maahanmuuttoviraston pidätyskeskukseen.

Matkalla pidätyskeskukseen hätääntyneet vanhemmat soittelivat tuttavilleen pyytäen, että joku ottaisi heidän lapsensa huolehtiakseen, jotta lapset eivät joutuisi kärsimään pidätyskeskuksessa. Lapset ovat 6-12 -vuotiaita. BPCA:n avulla löytyi väliaikaiset huoltajat, joiden huomaan vanhemmat ovat uskoneet lapsensa.

Lasten pidättäminen on vastoin Thaimaankin allekirjoittamia kansainvälisiä sopimuksia. Syyskuussa 2016 New Yorkissa pidetyssä pakolaisia koskevassa huippukokouksessa Thaimaan pääministeri Prayut Chan-o-cha vakuutti, että lasten pidättäminen lopetettaisiin.

Vaikuttaa siltä, että kristityt vapautuvat pidätyskeskuksesta ainoastaan siinä tapauksessa, että he palaavat takaisin Pakistaniin.

Lähde: British Pakistani Christians Association, Marttyyrien Äänen omat lähteet

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print