Your Cart

Taistelu Jumalaa vastaan Kiinassa: Kylttejä, näytelmiä ja kiristystä

”Seuraa Puoluetta, älä usko Jumalaan”, kyltissä opastetaan. Kuva: China Aid

Viranomaisten harjoittama kristinuskon vastustus kasvaa Kiinassa, mutta etenkin syrjäseuduilla niin kasvavat myös seurakunnat.

Eräs uskova kertoo: ”Ihmisiä tulee uskoon kyläkunnittain, yksi kylä toisensa jälkeen.” Vaikka syrjäseutujen asukkaat ovat usein köyhiä, he lahjoittavat silti varoja, materiaaleja tai aikaansa seurakuntien rakentamiseen. Kun tältä uskovalta tiedusteltiin mistä kasvu johtuu, hän kertoi sen johtuvan siitä, että köyhyys ajaa heitä luottamaan Jumalan huolenpitoon.

Tätä kasvua hillitäkseen Kiinan viranomaiset ottavat jatkuvasti käyttöön uusia keinoja entisten jatkeeksi. Joillakin alueilla, kuten kuvassa, viranomaiset ovat pystyttäneet kylttejä, joissa yritetään taivutella ihmisiä uskomaan Puolueeseen Jumalan sijasta. Kyltissä lukee: ”Jos käyt kirkossa joka päivä oppimassa Herrasta, Jumala ei silti voi lievittää vaikeuksiasi. Seuraa Puoluetta, älä usko Jumalaan. Puolue voi tarjota onnen kaikille.”

Eteläisen Kiinan Jiangxin provinssissa paikalliset viranomaiset yrittävät syyttää uskontoa alueen köyhyydestä. Viranomaiset ovat kehittäneet ”Evankeliumi” -nimisen näytelmän, joka on jo kiertänyt yli 20 kaupungissa tai kylässä köyhillä seuduilla. Näytelmässä esitetään, kuinka köyhät kyläläiset elävät ”takapajuista” elämää uskonsa vuoksi. Kun he luopuvat uskostaan uuden evankeliumin, kommunismin, hyväksi, heidän yhteisönsä edistyy ja kyläläisistä tulee rikkaita.

Poliisit seisovat vartiossa seurakuntaan johtavan kujan päässä. Kuva: Bitter Winter

Kaakkois-Kiinan Fujianin provinssissa toimiva Xunsiding-seurakunta oli selvinnyt läpi Kulttuurivallankumouksenkin vuosien, sillä se perustettiin jo vuonna 1950. Tämä rekisteröimätön seurakunta oli suosittu ja laajalti tunnettu, mutta toukokuun viimeisenä päivänä sen toiminnalle tuli loppu, ja seurakunnan pastori sai suuret sakot.

Viranomaiset olivat asentaneet rukoushuoneen ovelle valvontakameroita, joissa oli kasvojentunnistusjärjestelmä. Sen avulla viranomaiset saivat selville seurakuntalaisten henkilöllisyydet. Seuraavaksi uskoviin otettiin yhteyttä ja heitä uhkailtiin, että jos he yhä yrittävät käydä seurakunnassa, he menettävät työpaikkansa. Joitakin kiristettiin sillä, että heidän julkisissa viroissa olevat sukulaisensa menettävät omat työpaikkansa.

Paikallisen uskovan mukaan alueen viranomaisten tavoite on sulkea kaikki alueella toimivat kotiseurakunnat kahden vuoden kuluessa. Koska Xunsiding-seurakunta oli näistä tunnetuin, viranomaiset päättivät aloittaa siitä.

Lähteet: China Aid, Radio Free Asia, Bitter Winter

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print