Your Cart

Syyria – Rukoilkaa siepattujen puolesta!

Syyrian karttaISISin joukot käynnistivät aamuyöllä 23.2. yllätyshyökkäyksen Khabour-joen varrella Koillis-Syyriassa, jossa sijaitsee 35 pääasiassa kristittyjen asuttamaa kylää.

Hassakan kaupungista Syyrian itäisen kirkon arkkimandriitta Emanuel Youkhanalle puhunut kristitty kertoi, että sieppaukset tehtiin Tel Shamiranin, Tel Goranin, Tel Jezirahin ja Tel Hormizdin kylissä. Näissä neljässä kylässä, lähde kertoo, ISIS erotti siepatut miehet perheistään, jättäen naiset ja lapset vartioituina koteihinsa. Tarkkaa tietoa siepattujen määrästä ei ole, sillä sadat perheet ovat myös paenneet sekasortoisessa tilanteessa, mutta siepattuja arvioidaan olevan vähintään 90. Joidenkin lähteiden mukaan siepattujen joukossa on myös lapsia.

Vahvistettujen tietojen mukaan yksi nuori mies, 17-vuotias Milad Adam sai surmansa hyökkäyksessä. Kahdessa kylässä sytytettiin kirkko palamaan.

Arvellaan, että ISIS saattaa käyttää siepattuja välineenä neuvotellessaan kurditaistelijoiden vangitsemien ISIS-jäsenten vapauttamisesta. Kuitenkin, ISISin viimeaikaisen ”siepattujen barbaarisen kohtelun” valossa (Libyassa murhatut egyptiläiset) Youkhana sanoo, ”näiden perheiden kohtalo on meille suuri huolenaihe.”

– Syrian Observatory for Human Rights, Middle East Concern, World Watch Monitor

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print