Your Cart

Syyria – Osa siepatuista vapautettu

Syyrian karttaSyyriassa ISISin sieppaamiksi joutuneiden assyrialaiskristittyjen tilanteesta on liikkunut monenlaisia huhuja. Erään huhun mukaan siepattuja olisi ryhdytty teloittamaan, mutta tieto on osoittautunut paikkansapitämättömäksi. Aleppolainen piispa Antoine Audo kertoo: ”Otin yhteyttä Al Hassakessa olevaan kaldealaisten kirkkoherra Isä Nidalaan. Hän kertoi minulle, että tiedot kristittyjen surmaamisesta eivät ole totta.”

ISIS on sen sijaan vapauttanut 19 viime viikolla sieppaamaansa assyrialaiskristittyä. Vapautetut vietiin bussilla Hassakassa sijaitsevaan Church of Our Lady –kirkkoon. Suurin osa heistä on miehiä ja kaikkien kerrotaan olevan yli 50-vuotiaita. Arvellaan, että islamilainen oikeus on määrännyt heidät vapautettaviksi sen jälkeen, kun heistä on maksettu ”vero”.

Irakissa olevan arkkimandriitta Emanuel Youkhanan saamien tietojen mukaan ISISin hallussa olevien assyrialaiskristittyjen määrä on tällä hetkellä noin 155.

Hyökkäyksen kohteeksi joutuneissa 35 assyrialaiskristittyjen kylässä ei asu enää ketään. Kaikki ovat paenneet joko Hassakaan, jonne on paennut 800 perheettä tai Qamishliin, 175 perhettä.

Ainakin 15 assyrialaiskristityn, jotka ovat taistelleet kurditaistelijoiden rinnalla ISISiä vastaan, on kerrottu kuolleen taisteluissa. Kolme heistä jäi ISISin vangeiksi, kaksi miestä ja yksi nainen, ja heidät teloitettiin.

– Aid to the Church in Need, Middle East Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print