Your Cart

Syyria – Kristityt pyytävät rukoilemaan rauhaa

Syyrian kristityt ovat pyytäneet jatkamaan rukouksia rauhan puolesta ja myös kaikkien niiden puolesta, jotka ovat väkivallasta joutuneet kärsimään.

Syyrian karttaHelmikuussa ISIS sieppasi yli 230 assyrialaiskristittyä saatuaan haltuunsa 35 enimmäkseen assyrialaiskristittyjen asuttamaa kylää Khabour-joen rannoilla Hassakan alueella. Tiistaina 26. toukokuuta ISIS vapautti kaksi vanhempaa kristittyä naista, luultavasti heidän huonon terveydentilansa vuoksi. Kaikkiaan 25 siepattua on nyt vapautettu, mutta yhä siepattuina olevista ei tiedetä mitään. Viime päivinä kurdijoukot ovat onnistuneet valtaamaan ISISiltä kyliä. Hyvin harvat pakenemaan joutuneet kyläläiset haluavat kuitenkaan palata koteihinsa, koska alueen turvallisuudesta ei ole takeita.

Syyrian katolinen pappi Jacques Mourad joutui 21.5. tuntemattomien militanttien sieppaamaksi Homsin lähellä sijaitsevaan Mar Elianin luostariin tehdyn hyökkäyksen yhteydessä. Myös diakoni Boutros Hanna siepattiin, kun hän yritti estää Mouradin sieppausta. Syyrian katolisen patriarkaatin mukaan isä Mourad oli kieltäytynyt lähtemästä luostarista sanoen, että ”pappina ja pastorina en suostu lähtemään täältä niin kauan, kuin täällä on ihmisiä.”

– Middle East Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print