Your Cart

Syyria – ISIS vapautti 22 kristittyä vankia

World Watch Monitor
Osa vapautetuista assyrialaiskristityistä. Kuva: Aina

Vapautetut 22 kristittyä ovat osa 220 assyrialaiskristityn joukkoa, jotka ISIS sieppasi useista kylistä Khabur-joen varrelta, Hassakan provinssissa, Koillis-Syyriassa helmikuussa.

Britanniassa toimistoaan pitävä Syrian Observatory for Human Rights –järjestö kertoo heimojohtajien neuvotelleen vapautuksen. Lunnaiden maksamisesta liikkuu ristiriitaista tietoa. Kaikki vapautetut ovat iäkkäämpiä kristittyjä, naisia heistä on 14.

Tapausta seurannut Ruotsin assyrialaisten liitto kertoo vapautettujen määrän olevan tiistain vapautuksen myötä kaikkiaan 45 henkilöä. ISISillä on edelleen 187 Khaburin alueelta siepattua kristittyä hallussaan. ”Uskomme, että heidät vapautettiin terveydentilan ja iän voksi”, kertoo liiton puheenjohtaja Afram Yacoub.

Kolmen vapautetun Ruotsissa asuva sukulainen kertoo siepattujen kuvailleen olosuhteita vaikeiksi ja heidän olleen ”ISISin orjia”. ”He eivät ole voineet huolehtia hygieniastaan ja heillä on täitä”, Sabah Elijah kertoi Lanstidningen-lehdelle. ”He eivät myöskään saaneet ruokaa joka päivä. Vapautetut eivät kerro kaikkea, koska heillä on sukulaisia, jotka ovat yhä ISISin käsissä. He kertovat kuitenkin kulkeneensa läpi helvetin.”

– World Watch Monitor, Open Doors

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print