Your Cart

Syyria: Hyviä ja huonoja uutisia

Osa ISISin vapauttamista vangeista. Kuva: AINA
Osa ISISin vapauttamista vangeista. Kuva: AINA

Fransiskaanipappi Isä Dhiya Aziz katosi 23. joulukuuta ollessaan paluumatkalla Lattakiasta seurakuntaansa Yacoubiehissä, Idlibin maakunnassa. Papin epäillään joutuneen siepatuksi. Isä Dhiya on siepattu kerran aikaisemminkin, heinäkuussa 2015. Tuolloin militantit sieppasivat hänet Yacoubiehissa, mutta vapauttivat viiden päivän kuluttua.

Useat vuonna 2013 siepatut seurakuntien johtajat ovat yhä kateissa. Isä Michel Kayyal (armenialaiskatolinen) ja Isä Maher Mahfouz (kreikkalaisortodoksi) siepattiin helmikuussa 2013, piispa Yohanna Ibrahim (syyrianortodoksi) ja piispa Boulos Yaziji (kreikkalaisortodoksi) huhtikuussa 2013 ja Isä Paolo Dall’Oglio (jesuiitta) heinäkuussa 2013.

Assyrialaislähteet kertovat, että ISIS on joulupäivänä vapauttanut 25 siepattuna ollutta assyrialaiskristittyä. Vapautetuista 16 on lapsia. ISIS vapautti 25 kristittyä myös joulukuun alkupuolella ja 47 marraskuussa. Kaikki vapautetut kuuluivat helmikuussa siepattujen 230 assyrialaiskristityn joukkoon. Arvioiden mukaan 85 kristittyä on yhä ISISin vankina.

Middle East Concern, AINA

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print