Your Cart

Suojaa pakeneville Egyptissä

Suomen Marttyyrien Ääni tukee Egyptissä kristinuskoon kääntyneille entisille muslimeille tarkoitettuja turvakoteja.

Egyptissä on Lähi-idän suurin kristillinen yhteisö. Enimmäkseen se koostuu koptikristityistä, mutta kristinuskoon kääntyvien muslimien määrä kasvaa jatkuvasti.

Islamista kristinuskoon kääntyneet kohtaavat monenlaisia ongelmia: heidän perheensä voi alkaa vainota heitä tai jopa tappaa heidät, islaminuskoinen puoliso voi erota heistä ja viedä lapset mukanaan, ja he voivat menettää työnsä.

Muslimitaustaiset uskovat tuntevat usein olevansa yksin, sillä perinteisesti kristilliset seurakunnat ovat heitä kohtaan epäluuloisia ja toisaalta pelkäävät joutuvansa itse ongelmiin heitä auttaessaan. Egyptissä on kuitenkin evankelistoja ja yhdistyksiä, jotka kaikessa hiljaisuudessa evankelioivat muslimeja, saattavat kristinuskoon kääntyneitä yhteen, ja huolehtivat heidän käytännön tarpeistaan. Yhtä tällaista järjestöä olemme nyt voineet auttaa.

John ja Malika

John oli harras muslimi. Hän kääntyi kristinuskoon vuonna 2014 tutkittuaan Raamattua voidakseen vakuuttaa kristityt ystävänsä siitä, että islam on oikea tie. Hänen vaimonsa, Malika, kääntyi myös kristinuskoon seurattuaan sivusta miehensä muuttunutta käytöstä kolmen vuoden ajan.

John tiesi, miten hänen perheensä suhtautuisi islamin hyljänneisiin. Yksi hänen kristinuskoon kääntyneistä serkuistaan työnnettiin ulos neljännessä kerroksessa sijainneen asunnon ikkunasta. Toinen suljettiin mielisairaalaan.

Kun perheelle selvisi, että Johnista oli tullut kristitty, hänet lukittiin asuntoon ja häntä kidutettiin neljän kuukauden ajan, kunnes John pääsi pakenemaan.

Aina kun John löysi uuden työpaikan, hänen perheensä löysi hänet ja sai työnantajan irtisanomaan hänet. Noin vuosi sitten Malika ja heidän kaksi tytärtään olivat keskenään kotona, kun Johnin perheenjäsenet tunkeutuivat sisälle asuntoon, hakkasivat Malikan ja sieppasivat tytöt. Perheen aikomuksena oli tappaa sekä John että Malika.

Kristityt ystävät onnistuivat kuitenkin estämään pahat aikeet, ja nyt koko perhe on turvassa, vaikkakin he kärsivät yhä hyökkäyksen aiheuttamasta traumasta.

Acenath

Acenath oli naimisissa oleva kolmen lapsen äiti, kun hän kääntyi kristinuskoon. Hän piti uskonsa salassa useiden vuosien ajan, mutta lopulta perhe sai tietää siitä.

Aluksi hänet yritettiin taivutella palaamaan islamiin. Sitten viisi muutakin sukulaista ryhtyi seuraamaan Kristusta, ja Acenathin isä päätti hänen olevan ”virus”, joka piti pysäyttää. Isä ja Acenathin veljet hakkasivat hänet pahoin, ja suunnittelivat tappavansa hänet. He odottivat Acenathin mustelmien paranevan, jotta he voisivat saada kuoleman näyttämään tapaturmalta.

Silloin Acenath käytti tilaisuuden hyväkseen ja pakeni. Acenath on nyt turvassa ja kokoontuu viikoittain yhteen muiden islamista kristinuskoon kääntyneiden kanssa.

Rukoile Johnin, Malikan ja Acenathin, sekä heidän kaltaistensa kristinuskoon kääntyneiden egyptiläisten puolesta.

Katso perjantaina 6.11. Egyptin kristityistä kertova ohjelmamme TV7-kanavalta. Ohjelma on jälkeenpäin nähtävissä TV7:n ohjelma-arkistossa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print