Your Cart

Sudanissa kahdeksan pastorin syytteet kumottu

SCOC-seurakunnan tuhottu rukoushuone Omdurmanissa, Sudanissa. Kuva: Morning Star News

Sudanilainen oikeus on 19. lokakuuta kumonnut kahdeksaa Sudanese Church of Christ (SCOC) -seurakuntaa johtanutta pastoria vastaan nostetut syytteet.

Syytteet SCOC-seurakunnan puheenjohtajaa ja seitsemää vanhempaa pastoria vastaan nostettiin sen jälkeen, kun he valittivat viranomaisten päätöksestä asettaa seurakunnan johtoon itse nimittämänsä hallinnon, jota seurakunta ei ollut hyväksynyt.

Kahdeksan SCOC-seurakunnan johtajaa pidätettiin elokuussa 2017. Heidän syytettiin kieltäytyneen luovuttamasta hallinnollisia valtuuksia komitealle, jonka aiemman presidentin Omar al-Bashirin alaisuudessa toiminut uskonnollisten asioiden ministeriö oli nimittänyt.

Vuotta myöhemmin, elokuussa 2018, syytteet seurakunnan johtajia vastaan hylättiin alimmassa oikeusasteessa. Tapaus otettiin kuitenkin uudelleen käsittelyyn viime vuoden heinäkuussa. Tuolloin seurakunnan johtajia syytettiin laittomasta tunkeutumisesta ja SCOC-seurakunnan omaisuuden laittomasta hallussapidosta.

Nyt lopulta oikeus hylkäsi kaikki syytteet seurakunnan johtajia vastaan.

SCOC-seurakunta koostuu pääasiassa Nuban alueelta kotoisin olevista kristityistä, ja se on kohdannut syrjintää sekä uskonnollisista että etnisistä syistä.

Toisaalla Sudanissa Ombadan yleinen syyttäjä on nostanut syytteet 13 henkilöä vastaan SCOC-seurakunnan tilapäisen rukoushuoneen polttamisesta Jabaronassa 14. elokuuta. Tämä on ensimmäinen kerta, kun ketään syytetään kristillisen rukoushuoneen polttamisesta tai vahingoittamisesta Sudanissa. Seurakuntaa vastaan oli aiemmin hyökätty neljä kertaa joulukuun 2019 ja tammikuun 2020 välisenä aikana.

Lähde: Christian Solidarity Worldwide

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print