Your Cart

Sudanissa islamin hylkäämisestä kuolemaantuomittu Mariam kertoo vankila-ajastaan

Monet varmasti muistavat vielä Mariam Ibrahimin, sudanilaisen äidin, joka tuomittiin kuolemaan islamin hylkäämisestä. Nyt hän on kertonut Gospel Heraldille, kuinka vankilassa musliminainen vaaransi henkensä piilotellessaan Mariamin tärkeintä omaisuutta – Raamattua.

Mariam Ibrahim nousi otsikoihin, kun hänet toukokuussa 2014 tuomittiin kuolemaan, koska hän oli mennyt naimisiin kristityn sudanilaistaustaisen Yhdysvaltojen kansalaisen, Daniel Wanin kanssa. Vaikka Mariam oli kasvanut kristityn äitinsä kanssa, Sudanin lain mukaan hän oli muslimi, kuten hänen isänsä.

Mariamille annettiin kolme päivää aikaa kääntyä takaisin islamiin. Hän ei suostunut, sanoen olleensa aina kristitty eikä voisi muuttaa aitoa henkilökohtaista uskoaan oikeuden vaatimuksesta. Sen vuoksi hänet lähetettiin vankilaan puolitoistavuotiaan Martin-poikansa kanssa.

Tuomionsa aikaan Mariam oli kahdeksannella kuulla raskaana ja hän joutui synnyttämään Maya-tyttärensä kahleissa vankilan sairaalassa.

”Öisin oli vaikea nukkua. Olin tehnyt pojalleni vuoteen huovastani ja vartioin häntä, sillä pelkäsin hänen puolestaan”, hän kertoo.

Eräänä yönä, kun hänen oli käytävä wc:ssä, hän pyysi vankitoveriaan, muslimia, vartioimaan poikaansa. Pian heistä tuli ystäviä. Mariam antoi hänen haltuunsa jopa Raamattunsa, jonka oli onnistunut salakuljettamaan vankilaan. Valtavan riskin ottaen ystävä kätki sen, ihmetellen samalla, miten tuo kirja saattoi olla Mariamille niin rakas.

”Tämä on minun Raamattuni”, Mariam muistaa kertoneensa ystävälleen. ”Tämän kirjan vuoksi minä olen vankilassa.”

Mariam luki Raamattuaan öisin vartijoiden kierrosten välissä. ”Muslimit olivat tuominneet minut kuolemaan ja ruoskittavaksi uskontoni tähden, mutta musliminainen auttoi minua lukemaan Jumalan Sanaa”, Mariam sanoo.

Kansainvälisen painostuksen vuoksi Sudanin viranomaiset vapauttivat hänet kesäkuussa 2014. Vapauduttuaan Mariam onnistui auttamaan vankiystäväänsä, somalialaista laitonta maahanmuuttajaa, joka tarvitsi rahaa päästäkseen pois vankilasta.

Mariamin todistuksen koskettamana tämä nainen kääntyi kristinuskoon ja on nyt naimisissa Mariamin erään ystävän kanssa.

Nykyisin Mariam johtaa Mariam Ibraheem Charitable Foundation -järjestöään, joka levittää tietoisuutta vainoista ja tarjoaa apua naisille eri puolilla maailmaa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print