Your Cart

Sudan – Viimeiset kuulemiset pidetty

Michael Yat ja Peter Yen Reith oikeudessa. Kuva: World Watch Monitor

Pastoreiden Michael Yat ja Peter Yen Reith puolesta pyydetään jatkamaan esirukouksia. Pastoreiden viimeinen oikeudenkäynti pidettiin 14. heinäkuuta. Aiemmassa käsittelyssä 2. heinäkuuta tuomari oli päättänyt, että asia etenee kaikkien syytteiden osalta oikeuteen.

Viimeisessä kuulemisessa puolustus sai esittää puheenvuoronsa. Puolustuksella oli kaksi todistajaa, IT-asiantuntija ja eläkkeelle jäänyt armeijan kenraali ja vuoden 2010 presidenttiehdokas Abdul Aziz Khalid. Pastorit ovat sanoneet, että he näkivät oikeudessa ensimmäistä kertaa heidän tietokoneeltaan löydetyksi sanotun tiedustelupalvelu NISS:n oppaan. IT-asiantuntija osoitti, kuinka helppoa jonkun on ollut laittaa opas heidän koneelleen heidän tietämättään. Abdul Aziz Khalid puolestaan todisti, että NISS:n opaskirja on ollut siviilien saatavissa, eikä se sisällä sotilas- tai valtionsalaisuuksia, kuten on väitetty.

Heinäkuun 23. päivä on vielä kuuleminen, jossa esitetään loppulausunnot. Tuomio odotetaan annettavan 5. elokuuta pidettävässä kuulemisessa.

Useiden ulkomaisten suurlähetystöjen lähettämät tarkkailijat olivat paikalla viimeisessä oikeudenkäynnissä. Sudanin oikeusministeriön edustaja kertoi yhdelle pastoreiden asianajajista, että laaja ulkopuolinen kiinnostus tapausta kohtaan on saanut myös Sudanin hallituksen kiinnostumaan siitä. Amnesty International on nimennyt pastorien olevan ”mielipidevankeja, jotka on pidätetty, vangittu ja asetettu syytteisiin pelkästään rauhanomaisesti esitettyjen uskonnollisten näkemystensä vuoksi.”

– Christian Solidarity Worldwide, Middle East Concern, World Watch Monitor

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print