Your Cart

Sudan – Pastorit taas oikeudessa

Peter Reith. Kuva Morning Star News
Peter Yen Reith. Kuva Morning Star News

Pastorit Michael Yat ja Peter Yen Reith olivat jälleen oikeudessa torstaina 18. kesäkuuta.

Kuulemisessa syyttäjä toi paikalle yhden todistajan, joka antoi lausuntonsa, mutta uusia todisteita pastoreita vastaan ei löytynyt. Seuraava kuuleminen on määrä pitää 25.6. Syyttäjä sanoi heillä olevan vielä kaksi todistajaa antamaan lausuntonsa.

Seuraavaksi tuomari antaa alustavan päätöksen siitä, onko hänen mielestään pastoreita vastaan esitetyille syytteille perusteita. Jos perusteita ei ole, hän hylkää syytteet ja käsittely päättyy. Muussa tapauksessa asia etenee oikeuteen.

Puolustuksen asianajaja uskoo tuomarin antavan päätöksensä seuraavaksi pidettävässä kuulemisessa. Vaikka pastoreita vastaan ei ole todisteita, asianajaja uskoo tuomarin sallivan tapauksen käsittelyn jatkumisen.

Pastorit siirrettiin 4. kesäkuuta tarkasti vartioituun Koberin vankilaan, jossa heitä pidetään eri selleissä. Vankilan viranomaiset ovat kieltäneet pastoreita tapaamasta perheitään tai asianajajaansa. Puolustuksen asianajajalle on kerrottu, että pastorit siirrettiin, koska länsimaiset vierailijat ottivat heistä valokuvia ja koska kristillinen mediajärjestö julkaisi heidän antamansa haastattelun.

– Middle East Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print