Your Cart

Saudi-Arabia: Kristityksi kääntynyt oikeuteen

Riyadin kaupunki Saudi-Arabiassa. Kuva: apriltan18/Pixabay

Saudi-Arabia on islamin syntysija. Muhammed, tämän uskonnon perustaja, julisti ettei mikään muu uskonto saisi vallata jalansijaa Arabian niemimaalla. Saudi-Arabiassa sijaitsee myös islamin pyhin kaupunki, Mekka, jonne pyhiinvaeltajat matkaavat suorittamaan hadžia, yhtä islamin peruspilareista.

Historiallisen asemansa seurauksena Saudi-Arabia on pitkään muodostanut pohjan sekä islaminuskolle että ääri-islamille. Viime vuosina kruununprinssi Muhammad bin Salman on alkanut uudenaikaistaa maataan ja avannut sitä länsimaiden suuntaan.

Muutosten myötä pelätyn ”uskonnollisen poliisin” vaikutusvaltaa on vähennetty ja naisten oikeuksia on laajennettu.

Siitä huolimatta Saudi-Arabia on yksi kristinuskolle suljetuimmista maista, ja kristittynä eläminen siellä on vaikeaa – erityisesti islamista kristinuskoon kääntyneille.

Saudi-Arabiassa on ulkomaalaisille kristityille tarkoitettu kristillinen seurakunta, mutta ei saudeille tarkoitettua.

Islamin hylkääminen on edelleen rikos, josta voi seurata kuolemantuomio. Kristinuskoon kääntyneet saudit kuolevat kuitenkin todennäköisimmin perheenjäsentensä käsissä, kuin joutuvat viranomaisten rankaisemiksi tai vangituiksi.

Monet saudit ovat tulleet tuntemaan Kristuksen internetin välityksellä, matkoillaan ulkomaille ja siellä tai kotimaassaan kohtaamiensa kristittyjen kautta.

”A” joutumassa oikeuteen

Kristinuskoon kääntynyt mies, ”A”, on käymässä läpi kahta oikeuskäsittelyä uskonsa tähden.

Viime vuonna hän kertoi ystävilleen ravintolaillallisella avoimesti kääntymisestään kristinuskoon. Hänet ilmiannettiin viranomaisille, ja häntä syytettiin yrityksestä käännyttää muslimeja. Tämän syytteen johdosta hän oli oikeudessa 11. maaliskuuta, mutta oikeuden päätöstä ei vielä tiedetä.

Seuraavaksi hän on joutumassa oikeuteen 26. maaliskuuta toisen syytteen vuoksi.

Useita vuosia sitten A:n sisar joutui perheensä pahoinpitelemäksi, sillä hänkin oli kääntynyt kristinuskoon. A auttoi siskonsa ja tämän lapset pakenemaan maasta, ja sen vuoksi heidän perheensä syyttää nyt A:ta taloudellisista väärinkäytöksistä.

Siskon aviomies on uhkaillut toistuvasti A:n vaimoa ja poikaa. Nyt pelätään, että jos A joutuu vankilaan, hänen vaimonsa ja poikansa jäävät langon ja muiden heitä vastustavien perheenjäsenten armoille.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun A on oikeuden edessä uskonsa tähden. Hän on aiemmin ollut vankilassa ja häntä on ruoskittu sen vuoksi.

Rukoilethan A:n ja hänen perheensä puolesta.

Lähteet: Middle East Concern, Marttyyrien Ääni

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print