Your Cart

Satoja eteläkorealaisia uskovia karkotettu Kiinasta

Yalu-joki virtaa Kiinan ja Pohjois-Korean rajalla.

Viime vuoden lopulta tämän vuoden puoliväliin mennessä kolmen Koillis-Kiinan provinssin – Liaoning, Jilin ja Heilongjiang – viranomaiset ovat karkottaneet satoja alueilla asuneita eteläkorealaisia pastoreita ja lähetystyöntekijöitä. Suurin osa eteläkorealaisista uskonnollisista yhteisöistä on karkotusten myötä lakkautettu. Jilinin provinssin pääkaupungista Changchunista on tämän vuoden aikana suljettu kaikki eteläkorealaisten ylläpitämät kirkot.

Kiinan viranomaiset eivät ole tarjonneet mitään selkeää syytä karkotuksille tai seurakuntien sulkemisille. Todennäköisesti karkotusten syynä on pohjoiskorealaisten pakolaisten auttaminen. Ne voivat olla myös valmistautumista ensi vuoden helmikuun alussa voimaan tuleviin uskonnon harjoittamista entisestään rajoittaviin lakeihin.

Monet Pohjois-Koreasta pakenevat kertovat, että heitä on ohjeistettu etsimään rakennus, jonka katolla on risti, sillä siellä heitä autetaan. Kyseiset kolme provinssia ovat juuri niitä rajaprovinsseja, jonne Pohjois-Koreasta pakenevat ensimmäisenä saapuvat Kiinan puolella.

Kiina palauttaa kiinni saamiaan pohjoiskorealaisia pakolaisia takaisin Pohjois-Koreaan, jossa heitä odottaa vankeus tai jopa teloitus. Pohjoiskorealaisten auttaminen Kiinan puolella on kiellettyä ja kansalaisia kehotetaan palkkiota vastaan ilmiantamaan pohjoiskorealaisia. Pohjois-Koreasta pakenemaan päässeiden tilanne on seurakuntien sulkemisen myötä epäilemättä entistä vaikeampi.

Lähde: Yonhap

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print