Your Cart

Sakkoja sekä uhrille että syyllisille Egyptissä

Ameer Tadros -kirkko hyökkäyksen jälkeen. Kuva: Al Arabiya.

Joulukuun 22. päivä viime vuonna Kafr al-Waslinin kylässä Kairon eteläpuolella kymmenet muslimit hyökkäsivät Ameer Tadros -koptikirkkoon perjantairukousten jälkeen. He rikkoivat ikkunat ja tuhosivat kaiken kirkon sisällä olleen irtaimiston.

Toistaiseksi rekisteröimätön kirkko oli toiminut kylän kristittyjen kokoontumispaikkana ja lastentarhana yli 15 vuoden ajan.

Hyökkäyksen syynä oli huhu, että kirkon katolle oltaisiin asettamassa kelloa ja että siitä oltaisiin tekemässä virallista kirkkoa.

Keskiviikkona 31. tammikuuta oikeus antoi rangaistuksensa tapauksesta, kertoo uutistoimisto Reuters.

Kaikkiaan 15 hyökkääjälle määrättiin vuoden mittainen ehdollinen vankeusrangaistus. Lisäksi heidät tuomittiin maksamaan korvauksia 500 Egyptin puntaa kukin, eli noin 23 euroa. Rangaistukset tulivat väestöryhmien väliseen vihaan yllyttämisestä, kansallisen yhtenäisyyden vahingoittamisesta sekä yksityisen omaisuuden tuhoamisesta.

Rangaistukset eivät kuitenkaan jääneet siihen: myös rakennuksen omistanutta koptimiestä sakotettiin kotinsa muuttamisesta kirkoksi laittomasti. Hänelle langetettu sakko on suuruudeltaan 16.371 euroa.

Sakko määrättiin siitä huolimatta, että vuonna 2016 Egyptissä astui voimaan uusi kirkkojen rakentamista säätelevä laki, jonka on määrä helpottaa kirkkojen rakentamista sekä siihen saakka laittomasti toimineiden kirkkojen virallistamista.

Kyseiselle kirkolle oli haettu virallistamista. Tammikuun alussa egyptiläinen AhramOnline -uutissivusto raportoi, että Egyptin rakennusministeriö on ilmoittanut kristittyjen saavan jatkaa kokoontumista rekisteröimättömissä kirkoissaan siihen saakka, että rekisteröinti myönnetään.

Tammikuun lopulla koptien patriarkka Tawadros II kehui, kuinka koptien marginalisointi on vähentynyt viimeisen seitsemän vuoden aikana.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print