Your Cart

Rukousaiheita maailmalta: Sudan, Egypti, Pakistan

jasek2Oikeudenkäynti Sudanissa vangittuja neljää henkilöä vastaan on jatkunut maanantaina 28. päivä. Tällä kertaa syyttäjä keskittyi tsekkiläiseen Petr Jasekiin. Syyttäjän mukaan Jasek oli Sudanissa suorittamassa tiedustelua. Myös Etiopian Addis Abebassa pidettyä konferenssia, jossa Jasek tutustui kahteen nyt vangittuun pastoriin, syyttäjä kutsuu tiedusteluun liittyväksi. Syyttäjän mukaan Jasek ja pastorit Kuwa Shamaal ja Hassan Abdulrahem ovat syyllisiä sotaan yllyttämisestä Sudanin valtiota vastaan. Tiistaina 29. päivä Jasekin tytär ja poika, Vanda ja Petr, luovuttivat Genevessä YK:n ihmisoikeusneuvostolle yli 354.000 henkilön allekirjoittaman vetoomuksen isänsä puolesta.
Lähteet: Mesrena Elyoum, La Vanguardia

Egyptissä väkijoukko on jälleen tuhonnut kristittyjen omaisuutta kuultuaan huhun, että kylään oltaisiin rakentamassa kirkkoa. Sohagin kuvernoraattiin kuuluvan Manshiet El-Naghamishin kylän kristityt rakensivat neljäkerroksisen rakennuksen, jota oli määrä käyttää kylätalona, esikouluna ja vanhainkotina. Lähistöllä asuvat muslimit arvelivat, että rakennusta aiotaan käyttää kirkkona. Perjantairukousten jälkeen 25. marraskuuta useat aseistautuneet musliminuorukaiset hyökkäsivät kopteja ja heidän omaisuuttaan vastaan. Neljä koptia loukkaantui, kristittyjen majatalo tuhottiin, samoin yhdeksän koptien taloa ja neljä koptien omistamaa kauppaa ryöstettiin ja poltettiin. Poliisit pidättivät 18 muslimia. Myöhemmin Sohagin kuvernööri ja turvallisuuspäällikkö järjestivät sovittelutilaisuuden. Manshiet El-Naghamishin kylässä asuu yli 2000 koptikristittyä. Lähin kirkko on lähes viiden kilometrin päässä. Kristityt ovat anoneet lupaa rakentaa kylään kirkon, mutta vastausta ei toistaiseksi ole tullut.
Lähde: International Christian Concern

usa-8-2013Pakistanissa Sindhin provinssissa on hyväksytty pakkokäännyttämisen kieltävä laki. Toisin kuin esimerkiksi Intiassa ja Nepalissa, joissa vastaavien lakien nojalla syytetään kristittyjä, Pakistanissa kristityt ovat ottaneet lain kiitollisina vastaan. Lakia ehdotti islamilainen ryhmä ja se hyväksyttiin yksimielisesti. Lain rikkomisesta voi seurata jopa elinkautinen vankeustuomio. Pakkokäännyttämiset ovat olleet suuri ongelma erityisesti Sindhin provinssissa tapauksissa, joissa kristitty tyttö on pakotettu naimisiin muslimimiehen kanssa ja samalla kääntymään islamiin.
Lähde: Asia News

Pdf-versio tästä klikkaamalla.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print