Your Cart

Rukousaiheita maailmalta: Pakistan

Tällä viikolla kaikki rukousaiheemme koskevat poikkeuksellisesti Pakistanin kristittyjä.

Mukhtar Masih, 70-vuotias kristitty mies, on saanut syytteet jumalanpilkasta Gujranwalassa. Paikallinen imaami väittää hänen kirjoittaneen kaksi kirjettä, joissa hän herjaa Koraania ja Muhammedia. Poliisit suorittivat ratsian hänen kotiinsa ja pidättivät koko perheen, myös hänen lapsenlapsensa. Muu perhe vapautettiin myöhemmin, mutta he ovat joutuneet pakenemaan. Paikallisten mukaan syytteet ovat tekaistuja ja niiden taustalla on erään muslimin pyrkimys saada Masihin talo haltuunsa.

Lähde: Morning Star News

Tania Mariyam, 12-vuotias kristitty tyttö, huumattiin, raiskattiin ja murhattiin. Tania löydettiin kuolleena kotikaupunkinsa Sialkotin kanaalista. Hänen suustaan tuli vaahtoa, joka on merkki huumaamisesta ja hänen housunsa oli revitty. Siitä huolimatta poliisit väittivät Tanian tehneen itsemurhan. Nyt, kolme viikkoa myöhemmin ja suuren kohun saattelemana poliisit ovat viimein myöntäneet, että hänet murhattiin. Pitkän viivyttelyn pelätään haittaavan tutkintaa ja hankaoittavan syyllisen löytämistä. Rukoilkaa Tanian perheen puolesta ja että Pakistanin viranomaiset toimisivat oikeudenmukaisesti kristittyjä kohtaan.

Lähteet: Premier, British Pakistani Christian Association

 

Adnan Prince, 29-vuotias jumalanpilkasta syytetty kristitty Lahoresta, on korkeimman oikeuden päätöksellä päästetty vapaalle takuita vastaan yli kolmen vuoden vankeuden jälkeen. Lokakuussa 2013 hän tuurasi veljeään eräässä myymälässä. Siellä ollessaan hän huomasi Laskar-e-Taiba -terroristijärjestön johtajan kirjoittaman kiistellyn kirjan ja alkoi lukea sitä. Muslimikollega huomasi sen ja nosti seuraavana päivänä syytteet jumalanpilkasta. ”Huomasin kirjassa virheitä, siinä annettiin väärää tietoa kristinuskosta, joten kirjoitin useita kommentteja, jotka sisälsivät viittauksia Raamatun jakeisiin. Herjaavaa kieltä ei käytetty”, Adnan kertoi. Hän pakeni, mutta antautui poliisille sen jälkeen, kun hänen perheensä pidätettiin. Adnanin asianajajan mukaan asiassa on edetty alusta saakka väärin: tapausta tutkinut poliisi ei ollut lain edellyttämässä riittävän korkeassa asemassa, silminnäkijöitä ei ollut eikä tekninen tutkinta todennut Adnania syylliseksi. Asianajaja arvelee, että tapaus ei tule etenemään oikeudessa.

Lähde: World Watch Monitor

Pdf-versio tästä klikkaamalla.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print