Your Cart

Rukousaiheita maailmalta: Pakistan, Venäjä, Vietnam

Babu Shahbaz Masih. Kuva: Morning Star News

Pakistanissa Marttyyrien Äänen yhteistyökumppani, pastori Judoon on kadonnut ja hänen pelätään joutuneen siepatuksi. Judoon toimii seurakunnan vanhimpana Kamahanin kylässä lähellä Lahorea. Hänen perheensä kertoo hänen lähteneen kotoaan iltakuudelta sunnuntaina 22. tammikuuta sanomatta, minne aikoo mennä. Paikalliset ovat etsineet häntä turhaan. Poliisit ovat sittemmin löytäneet hänen laukkunsa ja moottoripyöränsä vähän matkan päässä Kamahanista. Judoon on tukenut hänen kylässään asuvaa jumalanpilkasta syytettyä kristittyä. Babu Shahbazin syytettiin joulukuussa kirjoittaneen nimensä Koraanin ja sen jälkeen repineen sen sivut. Babu on evankelista – ja kirjoitustaidoton. Babu on yhä pidätettynä. Paikalliset kristityt uskovat, että syytteiden taustalla oli kilpailevan yrittäjän tuntema kateus. Marttyyrien Äänen kumppanit tukevat sekä Judoonin että Babun perheitä. Rukoilkaa, että Judoon olisi turvassa ja pääsisi pian palaamaan kotiinsa ja myös, että syytteet Babua vastaan kumottaisiin.
Lähde: Marttyyrien Äänen kumppanit.

 

Venäjällä viime kesänä voimaan tulleen terrorismilain nojalla tuomitun amerikkalaisen pastori Donald Ossewaarden valitus on menossa korkeimpaan oikeuteen. Viime elokuussa Ossewaarde oli pitämässä kotonaan tavanomaista sunnuntain raamattupiiriä, kun kolme poliisia tuli paikalle. Tilaisuuden jälkeen hänet vietiin poliisiasemalle ja häntä syytettiin lähetystyöstä. Hänet todettiin syylliseksi ja tuomittiin noin 600 euron sakkoihin. Hän on valittanut tuomiosta jo kolme kertaa ja nyt on korkeimman oikeuden vuoro. Tähän mennessä terrorismilakiin sisällytetyn ”lähetystyön” kieltävän pykälän mukana on tuomittu 17 henkilöä, suurin osa heistä kristittyjä. Ossewaarden valitus on ensimmäinen, joka etenee korkeimpaan oikeuteen, joten sen merkitys on suuri kaikkien tähän mennessä tuomittujen kannalta.
Lähde: Forum 18

Kiitos- ja rukousaihe tällä viikolla ovat eturintaman työntekijät maissa, joissa elämä kristittynä merkitsee vainoa. Vietnamissa yli 400 kristillistä johtajaa matkustaa joka kuukausi salaiseen paikkaan neljäksi päiväksi Marttyyrien Äänen tukemaan koulutukseen. Koulutukseen osallistuvat miehet ja naiset asuvat kylissä, joissa viranomaiset vastustavat heidän ”ulkomaalaista uskontoaan”. Perheenjäsenet pahoinpitelevät heitä, heitä häädetään pois kylistään, mutta he jatkavat evankeliumin kertomista tietäen, että Jumala on heidän kanssaan. Muistakaa heitä rukouksin!

PDF-versio tästä klikkaamalla.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print