Your Cart

Ratsia pakistanilaisten seurakuntaan Thaimaassa

Nuoret odottivat poliisiasemalla kolme tuntia kohtalonsa ratkeamista.

Thaimaassa oleville pakistanilaisille kristityille suuntautuvaa avustustyötämme Bangkokissa koordinoiva thaimaalainen pastori David (ei hänen oikea nimensä) kertoo, että joukko nuoria pakistanilaisia kristittyjä turvapaikanhakijoita oli koolla sunnuntaiaamuna 20. toukokuuta hänen johtamassaan seurakunnassa, kun poliisit saapuivat paikalle.

Kokous oli parhaillaan käynnissä, kun pastori huomasi, että rakennus on piiritetty ja tiesi, että poliisit olivat aikeissa pidättää koolla olleet nuoret ja lapset.

Pastori David soitti toiselle thaimaalaiselle pastorille, Lucasille (myös hänen nimensä muutettu) ja pyysi häntä tulemaan nopeasti kuljettamaan nuoret pois. Tämän jälkeen hän soitti seurakuntalaisille ja varoitti heitä tulemasta rukoushuoneelle sinä päivänä.

”Jumala, varjele meitä!”

”Matkalla rukoushuoneelle rukoilin, että Jumala suojelisi meitä”, kertoo apuun tullut pastori Lucas. Paikalle saavuttuaan hän huomasi, että rukoushuoneen edustalla oli viisi poliisiautoa ja runsaasti poliiseja.

Osa nuorista oli päässyt pakoon ja jotkut piileskelivät wc-tiloissa. Pastori Lucasin auto saatiin vaivihkaa täyteen nuoria, mutta kun hän oli ajamassa pois, poliisit huomasivat heidät. Taustapeilistä pastori Lucas näki, että poliisit lähtivät seuraamaan heitä. Lopulta auto pakotettiin pysähtymään ja poliisit ympäröivät sen nopeasti. Auto ja pastori Lucas tutkittiin ja poliisit syyttivät häntä siitä, että hänellä oli laittomasti maassa olevia henkilöitä kyydissään.

Pidätys ja neuvottelut

Pastori ja kyydissä olleet kahdeksan pakistanilaisnuorta kuljetettiin poliisiasemalle. Asemalla kaikkien oli esitettävä henkilöpaperinsa eikä poliiseilla kestänyt kauaa todeta, että pakistanilaisilla ei ollut laillisia oleskelulupia. Poliisit sanoivat, että nuoret lähetettäisiin maahanmuuttoviraston pidätyskeskukseen. Pahamaineisista pidätyskeskuksista ei tavanomaisesti pääse pois muutoin kuin Thaimaasta pois suuntaavaa lentolippua vastaan. Huoli ja hätä oli suuri, joten Lucas soitti pastori Davidille kysyäkseen, mitä hänen tulisi tehdä.

Pastori David lähti ajamaan poliisiasemalle. Matkalla hän soitti seurakuntalaisille pyytäen heitä rukoilemaan tilanteen puolesta. Sitten hän muisti kristityn ystävänsä, joka puolestaan tunsi ylikomisarion. Ystävä tarjoutui apuun ja neuvotteli poliisien kanssa kolmen tunnin ajan. Lopulta heidät kaikki vapautettiin! Pastori David kiittää tästä pakistanilaisten kristittyjen voimallisia rukouksia.

Seurakunta joutui tämän tapauksen jälkeen vaihtamaan kokoontumispaikkaansa, sillä pakistanilaisten ei ollut enää turvallista saapua entiseen paikkaan. Pastori David kiittää Herraa siitä, että uusi paikka on vielä parempi kuin entinen ja seurakunnan toiminta voi jatkua.

”Älkää unohtako pakistanilaisia kristittyjä, jotka ovat paenneet Thaimaahan”, pastori David vetoaa lopuksi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print