Your Cart

Ramadan, aika rukoilla islamilaisen maailman puolesta

Istanbulin Sininen moskeija. Kuva: David Spender/Visualhunt

Muslimien pyhä paastokuukausi ramadan alkoi 2. huhtikuuta ja se päättyy 1. toukokuuta. Ramadanin aikaan muslimit paastoavat auringonlaskuun saakka. Se on myös erityistä aikaa rukoukselle.

Suurin osa muslimeista viettää ramadania rauhaisasti, mutta siitä huolimatta se on aika, jolloin etenkin islamilaisissa maissa asuvilla kristityillä on vaikeaa.

Periaatteessa ei-muslimien ei edellytetä paastoavan, mutta muslimienemmistöisissä maissa asuvat kristityt ja muut uskonnolliset vähemmistöt voivat silti tuntea painetta osallistua paastoon.

Salaa Kristukseen uskoville entisille muslimeille ramadan on erityisen vaikeaa aikaa, sillä niissäkin perheissä, missä islamia ei yleensä seurata kovin tarkasti, ramadania usein vietetään. Ramadan-kuukauden aikana he siis joutuvat noudattamaan islamilaisia tapoja, jotta heidän islamista luopumisensa ei paljastuisi.

Ramadanin aikaan rukousten, Koraanin tutkimisen ja almujen antamisen ajatellaan olevan erityisen Allahin silmissä erityisen otollisia tekoja.

Äärimuslimit ramadan voi aktivoida väkivaltaan ei-muslimeja kohtaan, sillä he ajattelevat siten voivansa miellyttää Allahia.

Kristilliset pyhäpäivät ovat olleet terrorismille alttiita aikoja, ja tänä vuonna pääsiäistä vietetään ramadanin aikana.

  • Rukoile, että Jumala ilmestyisi yhteyttä Luojaansa etsiville muslimeille.

  • Kiitos muslimitaustaisista uskovista, jotka ovat löytäneet uskon Jeesukseen. Viimeisten 20 vuoden aikana enemmän muslimeja on ryhtynyt Jeesuksen seuraajiksi kuin edelliseen 1400 vuoteen yhteensä! Ramadan voi olla erityisen yksinäistä aikaa muslimitaustaisille uskoville. Rukoile, että Pyhä Henki lohduttaisi ja vahvistaisi heitä.

  • Rukoile uskovien turvallisuuden puolesta ramadanin aikana, mutta erityisesti pääsiäisenä.

Lähteet: Marttyyrien Ääni, Barnabas Fund

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print