Your Cart

Raamatut pois nettikaupoista Kiinassa

Kiinalainen uskova hellii uutta Raamattuaan.

Kiinan uudistettu uskontolaki on nyt ollut voimassa kaksi kuukautta. Paikallistasolla rekisteröimättömien seurakuntien sulkeminen on jatkunut ja myös joitakin seurakuntien pyörittämiä päiväkoteja on suljettu. Sen lisäksi viimeisten viikkojen aikana on tullut ilmi kansallisen tason suuria muutoksia.

Maaliskuun 21. päivänä Kiinan valtiollinen uutiskanava Xinhua ilmoitti, että kommunistisen puolueen osasto, United Front Work Department vastaa jatkossa uskonnollisista asioista. Aiemmin uskonnollisia asioita hallinnoi uskontoasioiden ministeriö, joka nyt siis lakkautettiin. Tämä muutos tarkoittaa, että kommunistisen puolueen ote uskontoihin liittyvistä asioista tiukentuu entisestään. United Front Work Department (UFWD) raportoi suoraan kommunistisen puolueen keskuskomitealle. Sen tehtävä on hallinnoida suhteita puolueen merkittävinä pitämiin tahoihin, yksilöihin ja ryhmiin sekä Kiinassa että sen ulkopuolella ja varmistaa, että ne ovat puolueelle uskollisia.

Uskontoasioiden ministeriön sulauttaminen United Front Work Departmentiin on osa Kiinan hallintokoneiston uudelleenjärjestelyä, jonka on tarkoitus vahvistaa kommunistisen puolueen valtaa.

Ei Raamattujen verkkomyyntiä

Maaliskuun 28. päivä julkaistiin ”Periaatteet kiinalaisen kristillisyyden edistämiseksi Kiinassa seuraavan viiden vuoden aikana (2018-2022)”. Asiakirjassa kerrotaan, että seuraavan viiden vuoden aikana tärkeimmät tehtävät ovat kehittää kiinalaista kristinuskoa ja kiinalaista teologiaa ja ”tietoisesti kehittää Raamatun tutkimuksen taitoja vahvan perustan luomiseksi Raamatun uudelleen tulkitsemiselle ja uudelleen kääntämiselle”.

Kaksi päivää sen jälkeen Raamattujen myyminen verkkokaupoissa kiellettiin. Aiemminkaan Raamattuja ei ole virallisesti saanut myydä julkisesti tai internetissä, mutta kieltoa ei valvottu. Kielto Raamattujen verkkomyynnistä julkaistiin Twitteriä vastaavassa kiinalaisessa Weibossa, ja Raamatut poistuivat verkkokauppojen valikoimista yhdessä yössä. Jatkossa Raamattuja voi ostaa vain virallisesti rekisteröidyistä kirkoista.

Marttyyrien Ääni seisoo Kiinan kristittyjen rinnalla tukemalla maahan lähetettävää kristillistä satelliittiradio-ohjelmaa yhteistyökumppaneidemme kautta, sillä satelliittiradio-ohjelmia ei voida estää. Tule mukaan ”Kiinan uudet muurit” -kampanjaamme, jotta Kiinan kristityt voisivat jatkossakin kuulla Jumalan sanaa!

Lähteet: Christian Solidarity Worldwide, UCAnews, ChinaAid

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print