Your Cart

Pommi-isku kirkkoon Pakistanissa

Terrori-iskussa loukkaantunut poika. Kuva: Morning Star News

Suomenkin tiedotusvälineet uutisoivat sunnuntaisesta pommi-iskusta kirkkoon Quettan kaupungissa Pakistanissa. Iskussa kuoli ainakin yhdeksän ihmistä ja yli 50 loukkaantui.

Hyökkäys tapahtui levottoman Balochistanin provinssin pääkaupungissa Quettassa ja sen kohteena oli Bethel Memorial metodistikirkko. Kirkko sijaitsee alueella, joka on luokiteltu korkean turvallisuusriskin alueeksi.

Noin 400 kristittyä oli kokoontunut kirkkoon sunnuntaina, sillä siellä oli määrä viettää pyhäkoululaisten joulujuhlaa, kertoo seurakunnan pastori Saimon Bashir Masih.

Poliisit vartioivat kirkkoa sekä sen pääportilla että katolla ja avasivat tulen terroristeja kohti, kun yksi heistä kiipesi portin yli ja avasi sen räjähdeliivillä varustautuneelle toverilleen. Poliisin ripeä toiminta esti suuremman tragedian. Hyökkääjiä oli kaikkiaan neljä, joista kahdella oli räjähdeliivit. Toinen räjähteillä varustautunut terroristi kuoli poliisien luoteihin ilmeisesti kirkon porttien ulkopuolella. Toinenkin räjähteillä varustautunut haavoittui luodeista ja räjäytti sitten itsensä kirkon oven ulkopuolella. Kaksi muuta terroristia pääsi pakenemaan ja heitä etsitään.

“Kuolonuhrien määrä olisi ollut suunnaton, jos jompikumpi terroristeista olisi päässyt kirkkosaliin”, pastori Saimon sanoo. ”Seurakuntamme portinvartija George Masih oli ensimmäinen terroristien luoteihin menehtynyt”, hän kertoo. Muut kuolonuhrit olivat naimisissa ollut nainen Sona Nadif, kaksi tyttöä Madiha Barkat ja Mehak Suhail, Akash-niminen poika sekä Naseem, Gulzar Bhatti, Sultan Masih ja Fazal Masih.

Kun ulkoa alkoi kuulua laukauksia, seurakuntalaisten joukossa heräsi paniikki ja osa ryntäsi kohti etuovea, jolloin terroristi räjäytti itsensä ja he menehtyivät. Kirkkosaliin lensi räjähdyksen voimasta puunsäleitä ja lasinsirpaleita, joista monet saivat vammoja. Myös osa laukauksista tuli oven läpi sisälle.

Mehreen Joseph, 43, kertoo poikansa Josephin, 17, sai useita ampumahaavoja. ”Olen kiitollinen kaikkivaltiaalle Jumalalle, että poikani on elossa, mutta sydämeni suree niiden perheiden puolesta seurakunnassamme, jotka menettivät tänään rakkaitaan”, hän sanoo. ”Kirkko oli tulvillaan toimintaa joulujuhlan merkeissä ja olimme kaikki innoissamme ollessamme siellä, mutta onnemme on kääntynyt murheeksi.”

Isis ilmoittautui myöhemmin iskun tekijäksi. Itsemurhapommittajat olivat 16 ja 20-vuotiaita ja heillä oli yllään 15 kiloa räjähteitä.

Lähde: Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print