Your Cart

Poliisit peittelevät pahoinpitelyn uskonnollista taustaa Intiassa

Äärihindut hakkasivat pastoreina toimivan isän ja pojan metallitangoilla ja veitsillä Tamil Nadussa.

28-vuotias pastori Daniel Jebraj oli palaamassa kotiinsa 19. heinäkuuta iltakahdeksan aikoihin, kun hän havaitsi viiden miehen juovan alkoholia, tupakoivan ja pilkkaavan kristinuskoa hänen rukoushuoneensa portin edessä. ”Sanoin heille, että tämä ei ole sopiva paikka juopottelulle ja tupakoinnille”, Jebraj kertoo. ”En tiennyt, että he odottivat minua. He ottivat aseensa esiin ja hyökkäsivät kimppuuni.”

Hyökkääjät hakkasivat Jebrajia veitsellä, puukepeillä ja metallitangoilla. Hälyn kuultuaan Jebrajin 61-vuotias isä, pastori Muniyandi Elangoan Jebraj, riensi apuun. Myös hänet hakattiin.

Kristityt tunnistivat hyökkääjät Hindu Makkal Katchin jäseniksi. Ryhmä on äärihindulaisen Rashtriya Swayamsevak Sanghin (RSS) haara.

Molemmat miehet toimitettiin sairaalaan. Pastori-isä sai pahoja päävammoja, hänen aivojensa pehmytkudos vahingoittui ja Danielin vammat vaativat tikkejä.

Poliisitarkastaja Abhinav Kumar kertoo, että rikosilmoitus on kirjattu kahta henkilöä vastaan. He ovat olleet oikeudessa ja heidät on vangittu. Daniel Jebraj kertoo kuitenkin, että viidestä hyökkääjästä ainoastaan yksi on pidätetty. Toinen pidätetyistä on viaton nuori mies.

Kumar kiistää, että hyökkäyksellä olisi ollut uskonnollinen motiivi. ”Se on yksinkertainen yksittäinen tapaus. Siihen ei liity ryhmiä tai ryhmien välistä vihamielisyyttä. Yksi syytetyistä kuuluu vähemmistöön.”

Viidestä hyökkääjästä poliisit pidättivät ainoastaan Hariharan-nimellä tunnetun miehen sekä 18-vuotiaan muslimin, Mhamadhu Abdullah Barishin. ”Poliisit lavastivat pojan syylliseksi, jotta tapaus ei näyttäisi äärihindujen väkivallalta kristittyjä vastaan”, Daniel Jebraj sanoo. ”Abdullah ei liity tapaukseen. Hän kuuli huutomme ja riensi paikalle kuljettaen meidät sairaalaan. Hän ei hakannut meitä.”

Hindu Makkal Katchi on yllyttänyt hinduja hyökkäämään kristittyjä vastaan Tamil Nadussa.

Lähde: Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print