Your Cart

Pohjois-Korea vapauttanut kanadalaisen pastorin ”humanitaarisista” syistä

 

Hyeon-soo Lim. Kuva: World Watch Monitor

Korean uutistoimiston (KCNA) mukaan Pohjois-Korea on vapauttanut kanadalaisen pastorin Hyeon-soo Limin ”humanitaarisista” syistä viime keskiviikkona.

Kanadan pääministerin turvallisuusneuvonantaja vieraili valtuuskuntansa kanssa Pohjois-Koreassa viime viikolla. Vierailun jälkeen Lim vapautettiin.

Lim katosi matkallaan Pohjois-Koreassa tammikuussa 2015. Hänen matkansa tarkoitus oli jatkaa maassa jo aloitettuja humanitaarisia projekteja, jotka Pohjois-Korean hallitus oli aiemmin hyväksynyt.

Maaliskuussa 2015 kävi ilmi, että Lim oli pidätetty. Joulukuussa 2015 hänet tuomittiin elinikäiseen vankeuteen ja raskaaseen pakkotyöhön. Häntä syytettiin mm. vallankumouksen suunnittelusta Pohjois-Korean hallitusta vastaan.

Hän on toinen ulkomaalainen, joka on vapautettu “humanitaarisista” syistä tänä vuonna, kuten Pohjois-Korea asian ilmaisee. Kesäkuussa vapautettiin Yhdysvaltojen kansalainen Otto Warmbier. Vapautuessaan Warmbier oli koomassa ja menehtyi pian luovuttamisen jälkeen 22-vuotiaana. Kolme amerikkalaista on yhä pidätettynä Pohjois-Koreassa.

Lähde: NK news, World Watch Monitor

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print