Your Cart

Pohjois-Korea – Lapsia juonitaan ilmiantamaan vanhempansa

Pohjois-Koreassa puhuttavalla murteella kirjoitettu Raamattu.

Pohjois-Koreassa maanalaiset kristityt eivät uskalla kertoa omille lapsilleen kristillisestä identiteetistään ennen kuin lapset varttuvat. Tämä johtuu siitä, että Pohjois-Koreassa opettajille on annettu tehtäväksi saada lapset paljastamaan vanhempiensa kristillinen usko.

Lapsilta kysytään esimerkiksi: ”Onko vanhemmillasi joku kirja, jonka he piilottavat kodissanne? Laulavatko he erilaisia lauluja, kuin koulussa lauletaan? Kumartavatko he joskus päänsä tai sulkevat silmänsä ja mutisevat?” Näillä keinoilla useat lapset ja heidän perheensä ovat päätyneet keskitysleireille.

Eräästä kristitystä pohjoiskorealaisesta perheestä tulevan naisen tarina kuvastaa tätä hyvin. Ollessaan seitsemänvuotias, hän löysi kodistaan Raamatun. Ilman minkäänlaista epäröintiä hän tiesi, että hänen olisi kerrottava asiasta poliisille. Hänen vanhempansa, jotka johtivat maanalaista kotiseurakuntaa, sitoivat hänet tuoliin, jotta tyttö ei olisi päässyt ulos. Vanhemmat kertoivat hänelle evankeliumin, ja tytöstä kasvoi ilmiantajan sijasta kristitty, ja myöhemmin seurakunnan johtaja.

”Missä kaksi tai kolme on koolla, yksi heistä on vakooja”, Pohjois-Koreassa sanotaan. Uskovat joutuvat siksi olemaan äärimmäisen varovaisia myös perheen kesken. Ankarasta vainosta ja vaaroista huolimatta Pohjois-Korean kristityt pysyvät silti vahvoina uskossaan.

Rakas Jeesus, varjele veresi voimalla kristittyjä perheitä ja niitä lapsia, jotka eivät saa kuulla Sinusta. Varjele lapset vääriltä opeilta ja eksytyksiltä. Anna esirukousten vaikuttaa näiden lasten sydämissä niin, että he ovat valmiit vastaanottamaan Sinut Vapahtajakseen, kun he saavat kuulla vanhempiensa uskosta.

Pdf-versio rukousaiheista löytyy tästä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print