Your Cart

Pidätetyn kristityn pariskunnan sijainti tuntematon Iranissa

Evinin vankila.

Kristinuskoon kääntyneet Mehrdad Hushmand ja hänen vaimonsa Sara Nemati kutsuttiin 11. syyskuuta Sepahin, eli Iranin vallankumouskaartin, kuultaviksi. Useita tunteja kestäneen kuulustelun jälkeen heidät pidätettiin eikä heidän olinpaikastaan ole varmuutta, mutta heidän epäillään olevan Teheranin pahamaineisessa Evinin vankilassa.

Pariskunta osallistui 10. syyskuuta ystävänsä hautajaisiin. Siellä eräs hautajaisvieras pyysi heitä rukoilemaan puolestaan. Hushmand ja Nemati suostuivat pyyntöön tietämättä, että heitä oli jo jonkin aikaa tarkkailtu. Tämän jälkeen heitä lähestyi muutama henkilö, jotka pyysivät nähdä Hushmandin henkilökortin ja pyysivät häntä saapumaan Sepahin toimistoon seuraavana päivänä.

Hushmand noudatti pyyntöä ja saapui seuraavana päivänä Sepahin toimistoon vaimonsa kanssa. Heitä kuulusteltiin useita tunteja ja sen päätteeksi heidät pidätettiin.

Sen jälkeen heistä on kuultu vain kerran, kun Sara Nemati sai soittaa perheelleen. Hän kertoi, että viranomaiset uhkaavat syyttää hänen miestään korruptiosta. Lisäksi Nematille oli sanottu, että ”tekisit itsellesi suuren palveluksen, jos ottaisit avioeron”.

Lähde: Mohabat News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print