Your Cart

Pastori vapautettu vankilasta Kiinassa

yang-rongli-wang-xiaoguang
Yang Rongli miehensä Wang Xiaoguangin kanssa.

Yang Rongli, jättimäisen kotiseurakunnan pastori Kiinan pohjoisessa Shanxin provinssissa, on vapautettu seitsemän vuoden vankeuden jälkeen 10. lokakuuta.

Pastori Yang Rongli ja hänen miehensä Wang Xiaoguang pidätettiin, kun he olivat matkalla provinssin pääkaupunkiin Taiyuaniin protestoidakseen kotiseurakunnan tuhoamista heidän kotikaupungissaan, Linfenissä.

Aikaisin sunnuntaiaamuna 13.9.2009 yli 400 kiinan viranomaista ja palkattua rikollista hyökkäsi Linfenin kaupungissa Fushan-seurakunnan tontille. Uskovat olivat nukkumassa uuden kirkkonsa rakennustyömaalla ja hyökkäys tuli heille yllätyksenä. Yli 100 seurakuntalaista loukkaantui, 30 vakavasti. Raivaustraktorit tuhosivat tontilla olleet tehdasrakennuksen ja rukoushuoneen maan tasalle. Joukkio ryösti kaiken arvokkaan ja tuhosi loput.

Marraskuussa 2009 Yang Rongli ja Wang Xiaoguang tuomittiin ”joukon kokoamisesta yleisen järjestyksen häiritsemiseksi”, koska hyökkäystä seuraavana päivänä he olivat järjestäneet rukousmielenosoituksen. Kaikkiaan yli 10 Fushan-seurakunnan johtajaa tuomittiin vankilaan. Yang Ronglin saama tuomio oli pisin, muut pastorit olivat vapautuneet jo aiemmin.

Yangin vapauduttua vankeusajan vaikutukset olivat selvästi nähtävissä: hänen hiuksensa olivat harmaantuneet huonon ravinnon ja auringonvalon puutteen vuoksi. Lisäksi hänellä on todettu olevan munuaiskiviä, diabetes ja sydänvika.

Terveysongelmista huolimatta hänen kerrotaan olevan iloinen vapautumisestaan, eikä hän valita tai ole katkera kohtalostaan. Tällä hetkellä hän ei pysty antamaan haastattelua, sillä häntä valvotaan edelleen.

Lähde: China Aid

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print