Your Cart

Pastori peitetehtävissä

Pastori peitetehtävissä

Vaikeakulkuiset maastotkaan eivät estä evankeliumin etenemistä Vietnamissa.

Toisinaan pastorien täytyy toimia peitetehtävissä. Pastori Dinh johtaa seurakuntaa yhdessä Vietnamin suurimmista kaupungeista. Sen lisäksi hän tekee yhteistyötä kristillisten johtajien verkoston kanssa, johon kuuluvat auttavat Marttyyrien Ääntä palvelemaan vainottuja.

Dinh tietää, että hänen ”kaupunkilaisen” vaatteensa paljastaisivat hänet oitis ulkopuoliseksi Vietnamin syrjäseuduilla. Sen vuoksi näille alueille mennessään Dinh pukeutuu samoin, kuin maanviljelijät kylissä, joissa hän vierailee. Näin hän sulautuu joukkoon tehdessään työtä heimojen parissa, jotka Vietnamissa kohtaavat eniten vainoa.

Valepukuunsa sonnustautuneena hän vie apua ja rohkaisua vainotuille uskoville syrjäisiin kyliin, ja samalla hän kerää tietoa seurakuntien tilanteesta alueilla, joille vain harvat vietnamilaiset pastorit eksyvät. Kun vainoa tapahtuu, Dinh on yksi niistä kristillisistä työntekijöistä, jotka Kristuksen käsinä ja jalkoina palvelevat kärsiviä uskovia.

Vainottujen tukena Laosissa

Nämä laosilaiset uskovat asuivat tien reunassa tultuaan häädetyiksi kotikylästään.

Dinh tekee työtä Vietnamin heimojen parissa, mutta yhä lukuisampi ihmisjoukko rajan toisella puolella, Laosissa joutuu jättämään kotinsa ja kylänsä, koska he ovat ryhtyneet seuraamaan Kristusta. Toinen etulinjan työntekijöiden verkosto vie apua ja rohkaisua näille uskoville, sillä uusia tapauksia ilmenee lähes viikoittain.

Uusien uskovien alttius kestää suuria menetyksiä, kuten kodista tai kylästä häätämistä, kertoo siitä, että he ovat päässeet vapaiksi pelosta, jonka alla he elivät luonnonuskontoa seuratessaan. ”Näillä ihmisillä ei alun perinkään ollut mitään”, Marttyyrien Äänen työntekijä kertoo. ”Ja sitten he menettävät yhteisönsä tuen. Kyläläiset kirjaimellisesti repivät hajalle heidän kotinsa ja heittävät heidän omaisuutensa tien varteen. Uskovat tietävät, että heidän tarvitsisi vain kieltää uskonsa, mutta he eivät tee sitä.”

Wa-valtio Myanmarissa

Myanmarin kommunistisessa Wa-valtiossa toimiva pastorien ryhmä osoitti samanlaista rohkeutta ollessaan vangittuina useita kuukausia järkyttävissä olosuhteissa.

Vuoden 2018 alussa kommunistista, vahvat siteet Kiinaan omaavaa puoliautonomista itäisen Myanmarin Wa-valtiota hallinnoiva Yhdistynyt Wa-valtion armeija (UWSA) pidätti ainakin 120 pastoria.

Pidätyksen yhteydessä yhdelle pastoreista sanottiin: ”Sinun uskosi Kristukseen on rikos.” Kahdeksan pitkää kuukautta pastori Sania painostettiin jatkuvasti kieltämään uskonsa, mutta monien muiden tavoin hän sanoi vartijalle: ”Tahdon seurata Herraani, maksoi mitä maksoi.”

Päästyään lopulta vapaaksi Pastori San palasi kotikyläänsä vain todetakseen, että UWSA oli tuhonnut hänen kotinsa ja rukoushuoneensa maan tasalle. Kyynelten vieriessä poskillaan hän huusi Herralta voimia. Sanin vaimo ja neljä lasta, jotka eivät vielä olleet saaneet tietää hänen vapautumisestaan, riensivät syleilemään häntä ja itkemään hänen kanssaan menetystään. Pastorin perhe oli kotinsa tuhoamisen jälkeen elänyt pressukankaan alla.

Marttyyrien Äänen avustuksella pastori Sanilla ja hänen perheellään on nyt uusi koti. Vaikka pastori jatkaa seurakuntansa johtamista, hänen on kiellettyä palata toiseen myanmarilaiseen kylään, jossa hän johti toista seurakuntaa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print