Your Cart

Pastori löydetty kuolleena Intiassa

Pastori Gideon Periyaswamy, kuvassa vasemmalla.

Pastori on löytynyt kuolleena kotoaan eteläisen Intian Tamil Nadun osavaltiossa lauantaina 20. tammikuuta, viikko sen jälkeen, kun hän ilmoitti poliisille äärihindujen häneen kohdistamasta häirinnästä ja uhkailusta.

Pastori Gideon Periyaswamy asui rukoushuoneensa viereen rakennetussa yksihuoneisessa talossa. Seurakunnan oli määrä pitää lauantaina rukous- ja paastopäivää, jonka vuoksi pastori oli pyytänyt kahta seurakuntaan kuuluvaa naista tulemaan siivoamaan rukoushuoneen lauantaina aamulla.

Kun Indira ja Regina saapuivat, he hämmästyivät huomatessaan, että pastorin talon ovi on yhä suljettu. He menivät katsomaan ja löysivät pastorin kuolleena. Talon kattoparruun oi viritetty köysi ja köyden toinen pää oli pastorin kaulan ympärillä. Hänen polvensa ylettivät kuitenkin lattiaan. Naiset ilmoittivat poliisille ja kun paikalle saapuneet poliisit irrottivat köyden pastorin kaulan ympäriltä, sen alla oli nähtävissä verinen viilto.

43-vuotias pastori Gideon oli naimaton. Hän oli kääntynyt kristinuskoon 18-vuotiaana.

Paikalliset hindut eivät pitäneet siitä, että seurakunta kasvoi. Lisäksi kyseinen kaupunginosa oli ylempikastisten hindujen asuttama ja he eivät hyväksyneet, että alhaista kastia edustava pastori perusti seurakunnan, jossa kävi niin ikään alempikastisia intialaisia. Pastori Gideon oli johtanut perustamaansa seurakuntaa Adayacheryssä kahdentoista vuoden ajan.

Viimeisen puolen vuoden aikana äärihindut olivat ahdistelleet pastoria joka sunnuntai. ”Kun he näkevät pastorin, he nauravat, hihittävät ja vitsailevat hänestä nöyryyttävällä tavalla”, Indira kertoo. ”He pyrkivät aina löytämään syytä riidalle, mutta pastori sanoi meille: ’Meidän tulee elää rauhassa naapuriemme kanssa – älkäämme antako heille syytä riitaan.’” Viime vuonna pastoria oli myös hakattu ja potkittu.

Pastorin ruumis on viety sairaalan ruumishuoneelle, mutta ruumiinavausta ei ole vielä tehty. Aluksi poliisit kieltäytyivät tutkimasta kuolemaa rikoksena. Tutkinta käynnistettiin vasta, kun seurakuntalaiset ja lähikylien pastorit tukkivat tien protestina.

Lähde: Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print