Your Cart

Pastori ja uskovia syytettyinä petollisesta käännyttämisestä Intiassa

Intiassa äärihindut ovat tehneet valheellisen rikosilmoituksen pastorista ja valjastaneet myös median levittämään uutisia petollisesta käännyttämisestä.

Jivan Jyoti Satsang Prarthana Kendra -seurakuntaan kuuluu yli 7000 jäsentä. Se sijaitsee Pohjois-Intian Uttar Pradeshin osavaltiossa, Bhulandin kylässä.

Äärihindut Brijesh Singh ja Siddharth Singh ovat tehneet rikosilmoituksen vilpillisestä käännyttämisestä seurakunnan pastoria, 45-vuotiasta Durga Prasad Yadavia, vastaan.

Tapahtumat saivat alkunsa elokuun 5. päivä, jolloin äärihindut estivät jumalanpalvelukseen matkalla olevia kristittyjä pääsemästä perille. Noin 10-15 äärihindun joukko pysäytti kristittyjä kuljettavat riksat. He rikkoivat ajoneuvoja ja uhkailivat kuljettajia kieltäen heitä viemästä kristittyjä rukoushuoneelle. ”Ihmiset tulivat silti, uhkauksista huolimatta”, pastori Yadav kertoo. ”Matkustajat, jotka käskettiin poistumaan julkisista liikennevälineistä, kävelivät jopa neljä kilometriä rukoushuoneelle. Tätä jatkui kahden viikon ajan sunnuntain 5. elokuuta jälkeen.” Seurakunta kokoontuu myös tiistaisin.

Pastorin lisäksi rikosilmoitus pakkokäännyttämisestä ja uskonnollisten tunteiden loukkaamisesta tehtiin kaikkiaan 270 kristittyä vastaan.

Brijesh Singh ja Siddharth Singh väittävät, että kristityt ”ovat kulkeneet pitkin Jaunpuria ja neljää muuta maakuntaa saarnaamassa Sanatania vastaan (hinduismi), houkutellen köyhiä ja sorrettuja rahalla ja käännyttäen heidät kristinuskoon.”

National TV News -kanavan toimittaja ja johtaja Deep Gupta kertoo haastatelleensa 500 seurakuntalaista, kysyen heidän uskostaan ja syytöksistä vilpillisestä käännyttämisestä. ”Haastateltavat kertoivat, miten he olivat parantuneet sairauksistaan pastori Yadavin rukoiltua heidän puolestaan”, Gupta sanoo. ”He sanoivat käyvänsä seurakunnassa omasta vapaasta tahdostaan, ja että heitä ei pakotettu tai houkuteltu. He sanoivat, että uhkauksista huolimatta he jatkavat seurakunnassa käymistä.” Gupta julkaisi oman raporttinsa aiheesta.

Myös poliisit totesivat tutkimuksissaan, että näyttöä petollisesta käännyttämisestä ei löytynyt. ”Oli suuri helpotus, että syytteet minua ja seurakuntalaisiani vastaan hylättiin”, pastori Yadav sanoi.

Uusi tutkinta

Asia ei kuitenkaan jäänyt siihen, sillä keskiviikkona 5. syyskuuta kansallinen sanomalehti Dainik Jagran julkaisi uutisen, jonka otsikko sanoi: ”Syytteet tullaan rekisteröimään 271 kristittyä vastaan mukaan lukien pastori, koskien syytöksiä käännyttämisestä.” Artikkelissa kerrottiin, että oikeus oli edellisenä päivänä määrännyt poliisit tutkimaan tapausta.

Poliisista vahvistettiin Morning Star Newsille, että määräys tutkinnan aloittamisesta oli annettu heille 5. syyskuuta. Kysyttäessä aiemmasta tutkinnasta, jossa uskovat todettiin syyttömiksi, poliisit väittivät, että aiempaa tutkintaa ei ole tehty.

”Äärihindulaiset poliittiset puolueet painostavat ankarasti viranomaisia, sekä oikeuslaitosta että poliisia”, toimittaja Gupta kertoi.

Pastori Yadav sanoo, että äärihindut uhkailevat häntä lähes joka toinen viikko.

Dainik Jagran on julkaissut sittemmin useita artikkeleita, joissa väitetään pastorin houkuttelevan ihmisiä vaihtamaan uskontoaan ja herjaavan muita uskontoja. Gupta sanoo olevansa järkyttynyt lehden tavasta ”vääristellä tosiasioita”. Hän sanoo, että joitakin artikkelissa mainittuja kyliä ei ole edes olemassa. Artikkeliin haastateltujen puheita on vääristelty ja poliisi kiistää antaneensa lausuntoa, joka oli kirjattu juttuun hänen nimissään.

Hyökkäykset kristittyjä ja kristillisiä seurakuntia vastaan ovat Intiassa nykyisin lähes päivittäisiä.

Lähde: Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print