Your Cart

Pastori hakattu Intiassa: ”Uskomme moninkertaistui”

Pastori Harjot Singh Sethi sairaalassa. Kuva: Morning Star News / pastorin perhe

Joukko kotiseurakunnan kokoukseen soluttautuneita äärihinduja hakkasi pastorin teräsputkilla ja kepeillä. Yksi heistä huusi, että he lopettaisivat, jos pastori huutaisi: ”Ylistetty, herra Ram (Jai Sri Ram)!”

”Minä pysyin hiljaa”, pastori Hariot Singh Sethi, 26, kertoo. ”En edes valittanut kivusta.” Pastori kärsi pahoja pää- ja säärivammoja elokuun 16. päivä Rajasthanin osavaltiossa, Dabli Rathanin kylässä tapahtuneessa hyökkäyksessä. Punjabin osavaltiossa asuva pastori Sethi oli vierailemassa Rajasthanissa.

”Olen iloinen, että Herra näki minut arvolliseksi ottamaan osaa Hänen kipuihinsa”, hän sanoi. ”Minua ei tarvitse kohdella erityisesti tai ylistää, koska minua vainotaan. Herrani ristiinnaulittiin. Hänen opetuslapsiaan vainottiin eikä väkivalta Kristuksen seuraajia kohtaan ole mitään uutta. Tämä oli tulossa.”

Nuori pastori ja kahdeksan muuta kristittyä pahoinpideltiin Madan Lal Aroran kodin terassilla, jonne 20 ihmistä oli kokoontunut yhteen. ”Kun pastori ja kristityt rukoilivat, Bajrang Dal -aktivistit syyttivät heitä pakkokäännyttämisestä ja alkoivat hakata heitä”, poliisipäällikkö Jagdish Prasad kertoo. ”Me pidätimme kuusi heistä ja tutkinta on käynnissä.”

”Kokous oli kestänyt 40 minuuttia. Minä lauloin ystävieni kanssa ja seisoimme uskovien edessä. Huomasin, että edessä istui kaksi miestä, mutta en tiennyt heidän tulleen pahoinpidelläkseen meitä. He istuivat hiljaa, kun me lauloimme”, kertoo Aroran tytär, Shikha Arora.

Pastori Sethi oli noussut puhumaan ja oli kumartuneena rukoukseen, kun kaksi miestä tunkeutui seurakunnan läpi ja alkoi hakata häntä. Samaan aikaan ulkona odottanut joukko äärihinduja tunkeutui myös paikalle tuoden teräsputkia ja puukeppejä.

”Yksi miehistä löi vaimoani, tyrkkäsi häntä, ja hän kaatui”, pastori Sethi kertoo. ”Kokouksessa olleet naiset ympäröivät meidät suojellakseen meitä hyökkääjiltä, mutta he hakkasivat naisetkin. Siitä on nyt kaksi viikkoa, mutta päässäni tuntuu edelleen terävä kipu tälläkin hetkellä.”

Sikhismistä kristinuskoon kääntynyt pastori Sethi oli pitänyt talossa kokouksia kahdesti aiemminkin.

Hyökkäyksen jälkeen pastori ja muut uskovat menivät poliisiasemalle, jossa pastori vuosi verta 90 minuutin ajan poliisien kirjatessa rikosilmoitusta. Poliisit eivät kuitenkaan ottaneet kristityiltä edes lausuntoa ja pastorin iäksi merkittiin 40 vuotta.

”Näetkö? Jopa poliisit pelkäävät Bajrang Dalia”, hän sanoo. “Rikosilmoitukseen merkittiin rikoslaista lievimpiä rikoksia. Bajrang Dalin väki saapui asemalle ja he huutelivat halventavia ja erittäin likaisia sanoja Kristusta, uskovia ja minua vastaan. He eivät säästäneet naisiakaan. Poliisit eivät tehneet mitään estääkseen heitä.”

Äärihindu, joka käski pastoria huutamaan “Jai Sri Ram”, on yhä vapaalla, vaikka hyökkääjät kuvasivat iskunsa ja julkaisivat siitä videon Facebookissa.

”Meiltä kesti jonkin aikaa saada pastori ulos ja vietyä sairaalaan, poliisiasema oli äärihindujen piirittämä”, poliisipäällikkö Prasad kertoo. ”Bajrang Dalit ovat hyvin aggressiivisia. Emme halunneet tilanteen karkaavan käsistä.”

Pastori Sethi sanoo haluavansa seurakuntansa ymmärtävän, että jos se on Herran tahto, heidän tulee alistua siihen eikä kieltää Kristusta väkivallan edessä.

”Sydämeni iloitsee Psalmin 91 mukaisesti. Herra on minun linnani, minun turvapaikkani, minun pelastukseni, mitä enempää haluaisin?” pastori sanoo.

”Uskomme Kristukseen moninkertaistui, olemme valmiit mihin tahansa”, kertoo Shikha Arora. ”Mitä tahansa Kristuksen tähden.”

Lähde: Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print