Your Cart

Pakoon salamurhaajan käsistä

Marttyyrien Ääni –järjestöjen tukemiin turvakoteihin hakeutuu kristityiksi kääntyneitä entisiä muslimeja, joita uhataan uskoontulon vuoksi. Saimme kuulla erään nuoren naisen tarinan, naisen, joka oli hiljattain rukoillut Jeesusta sydämeensä. Hänen kertomuksestaan kehkeytyi todellinen jännitys- mutta myös murhenäytelmä. Kaiken keskellä Jumala osoitti uskollisuutensa vasta uskoon tullutta kohtaan.

Nada

Oli syyskuu vuonna 2011, kun turvatalomme yhteistyökumppani törmäsi kahteen pakolaissisarukseen, Salmaan ja Hamidiin. He olivat joutuneet pakenemaan omasta maastaan ja olivat epätoivoisessa tilanteessa. Tuo päivä oli kuitenkin muuttava heidän kummankin elämän, sillä he saivat kuulla evankeliumin ilosanoman Jeesuksesta Kristuksesta. Sinä iltana Salma ja Hamid polvistuivat yhteistyökumppanimme kodin lattialle ja vastaanottivat Jeesuksen sydämiinsä. Se oli ilon ja riemun päivä.

Muutamaa vuotta myöhemmin paljastui, että sisarusten serkku oli vaikutusvaltainen ja erittäin vaarallinen mies naapurimaan islamilaisen hallituksen huipulta. Miehen lempinimi oli pahaenteisesti “Salamurhaaja”. Viestit naapurimaasta kiirivät tämän miehen korviin. Kun hän sai kuulla, että kaksi hänen läheistä serkkuaan olivat kääntyneet kristityiksi, mies lähetti välittömästi heille sanan ja uhkasi tappaa heidät. Sisarukset joutuivat paniikin valtaan ja piiloutuivat.

Salamurhaajan uhkauksista huolimatta kiinnostus kristinuskoa kohtaan levisi miehen omassa lähipiirissä. Hänen oma rakas sisarensa kiinnostui evankeliumista tavattuaan vasta uskoon tulleen opiskelijan yliopistolla. Salaisissa tapaamisissa Salamurhaajan sisar alkoi lukea Raamattua ja tuli voimakkaasti kosketetuksi sen rakkaudellisesta sanomasta. Tämäkin kantautui pian Salamurhaajan korviin. Huolimatta veljensä uhkailuista, Jeesuksen lämmin kutsu veti sisarta puoleensa. Hän päätti paeta veljensä vaikutuspiiristä.

Koskettava kohtaaminen

Tämä nuori nainen, kutsutaan häntä vaikka nimellä Nada, pakeni aivan yksin naapurimaahan. Hän oli rohkea, mutta pelkäsi vaikutusvaltaista veljeään. Nada oli kuullut perheensä puhuvan serkuistaan Salmasta ja Hamidista ikävästi. He paheksuivat syvästi heidän kääntymystään. Nada sen sijaan halusi palavasti keskustella Salman kanssa, olivathan he serkkuja, vaikka eivät olleet koskaan tavanneet. Mitä Salmalle ja Hamidille on todella tapahtunut? Sitä kysymystä Nada pyöritti päässään. Puskaradion kautta Nadan onnistui hankkia Salman puhelinnumero.

Kun Nada soitti ensi kerran, Salma pelästyi. Ensimmäinen ajatus oli, että Salamurhaaja on laittanut Nadan asialle ja yrittää hänen kauttaan onkia Salman ja Hamidin olinpaikkaa. Salma ei heti uskaltanut puhua Nadan kanssa puhelimessa, vaan hänen ystävänsä toimi välikätenä. Muutaman kuukauden ja useiden keskustelujen jälkeen Salma tuli vakuuttuneeksi, että Nada on vaarassa ja häntä tulee auttaa. 

Salma ryhtyi etsimään keinoja auttaakseen serkkuaan. Hän yritti paikallistaa Nadan ja välittää hänelle tiedon, miten löytää tien turvaan. Se ei ollut kuitenkaan yksinkertaista, sillä kaiken tuli tapahtua salassa. Yhdessä yhteistyökumppanimme kanssa Salma otti yhteyttä maansa kuvernööriin suojelua saadakseen, mutta mies väisteli avunpyyntöä. Hän tunsi Salamurhaajan ja kieltäytyi auttamasta. Jopa maan kuvernööri oli tämän vaikutusvaltaisen Salamurhaajan hyppysissä.

Lopulta he onnistuivat vuokraamaan yksityisen auton, jolla saivat noudettua Nadan ja kuljetettua hänet salaiseen kohtaamispaikkaan.

Kun Nada ja Salma tapasivat toisensa, koettiin hyvin tunteikas hetki. He olivat sukulaisia ja olivat kuulleet toisistaan paljon. Viime kuukausina he olivat myös puhuneet puhelimessa, mutta vasta nyt heillä oli mahdollista tavata toisensa kasvotusten. Kun nämä nuoret naiset halasivat toisiaan itkien, kaikki läsnäolijatkin nieleksivät kyyneliään.

Vaikutusvaltainen vainoaja

Jumala oli todellakin valmistanut Nadan sydäntä, sillä jo aivan samana iltana hän vastaanotti Jeesuksen sydämeensä. Sen jälkeen Nada on osallistunut säännöllisesti yhteisiin hartaushetkiin ja raamatuntutkiskeluihin yhdessä muiden kristittyjen kanssa. Mikä riemu kaikilla onkaan ollut, kun he ovat saavat nähdä Nadan kasvavan uskossaan!

Muutaman kuukauden kuluttua Salamurhaaja sai urkkijoidensa välityksellä kuulla, että Nada oli kuin olikin löytänyt tiensä Salman luokse. Hän palkkasi etsiviä jäljittämään heitä, ja hänen onnistui löytää Salman veli. Hamid hakattiin pahanpäiväisesti, jotta hän olisi paljastanut Salman ja Nadan olinpaikan. Hän piti kuitenkin suunsa visusti kiinni, vaikka se maksoikin paljon. Hän joutui sairaalaan pahasti pahoinpideltynä.

Salamurhaaja ei luovuttanut. Hän ylitti maan rajan useaan kertaan tullessaan itse etsimään Nadaa. Hän värväsi jopa suurlähetystön henkilökunnan avukseen.

Muutama vuosi sitten yhteistyökumppanimme lähti paikkakunnalta vierailulle, ja viipyi matkallaan parin kuukauden ajan. Samaan aikaan Salamurhaaja oli palkannut miehiä avukseen ja aseistanut heidät. Miehet onnistuivat paikallistamaan Nadan hänen kävellessään eräänä päivänä katua pitkin. He yrittivät pakottaa hänet autoon, jossa oli tummennetut lasit. Ihmeen kaupalla Nadan onnistui paeta heidän käsistään.

Seuraavaksi Salamurhaaja palkkasi huijaripastorin, joka yritti selvittää yhteistyökumppanimme henkilöllisyyttä ja olinpaikkaa. Hän etsi kaikin voimin keinoja raivata kumppanimme pois tieltä päästäkseen helpommin käsiksi Nadaan. Kolmesti palkatut miehet yllättivät Nadan, mutta joka kerran Herra varjeli häntä joutumasta kiinni. Erään kerran Nada loukkaantui miehen tarttuessa häneen väkivalloin. Kiitos Herralle, Nada on parantunut vammoistaan.

Viime vuoden kesäkuussa kuulimme järkyttävän uutisen. Salman veli Hamid oli surmattu. Kaikki epäilykset kohdistuvat Nadan veljeen.

Herra, varjele heitä!

Kukaan meistä ei tiedä Jumalan suuria suunnitelmia omalle kohdallemme. Kukaan ei tiedä Hänen suuria suunnitelmiaan myöskään Nadan kohdalle. Jeesus Kristus on joka tapauksessa Kuningasten Kuningas ja Herrain Herra, ja Hän kykenee varjelemaan lapsiaan. Usein Herra käyttää toisia ihmisiä suodessaan varjelustaan ja apuaan sitä tarvitseville.

Suomen Marttyyrien Äänen kannattajien tuella olemme saaneet lähettää apua yhteistyökumppanillemme, joka on nyt saanut Nadan turvaan uuteen paikkaan. Muistetaan rukouksin turvakoteja ja rukoillaan, että Herra varjelisi kodeissa asuvia uskoon tulleita, jotka elävät monin tavoin uhattuina perheittensä ja sukunsa taholta.

Ensi viikolla saamme vieraaksemme Ameenan, joka tekee työtä Salman ja Nadan kaltaisten naisten parissa. Kokouskalenteristamme (www.marttyyrienaani.fi/tapahtumat), tai Facebookin tapahtuma-sivultamme löydät hänen vierailunsa paikkakunnat ja päivämäärät. Tervetuloa kuulemaan, mitä Ameenalla on kerrottavana!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print