Your Cart

Pakistanissa vapautettu kaikki kristityn kaupunginosan tuhoamisesta syytetyt

Myös tämä kristitty perhe menetti kotinsa Joseph Colonyn hyökkäyksessä.

Oikeus on Pakistanissa vapauttanut kaikki 115 henkilöä, jotka olivat syytettyinä kristittyjen kaupunginosan tuhoamisesta Lahoren Joseph Colonyssa vuonna 2013. Oikeuden mukaan todisteita syytettyjä vastaan ei ollut.

Tuhannet kepein, mailoin ja kivin aseistautuneet mellakoitsijat hyökkäsivät Joseph Colonyyn 8. maaliskuuta 2013 huhun levittyä, että kristitty oli herjannut Muhammedia. Hyökkääjät sytyttivät palamaan yli 125 taloa. Lisäksi poltettiin kauppoja, moottoripyöriä, riksoja ja kirkko. Poliisin ja hyökkääjien välisessä yhteenotossa loukkaantui useita henkilöitä, mutta kuolemantapauksilta vältyttiin.

Alun perin poliisit syyttivät yli tuhatta muslimia hyökkäyksestä. Myös jumalanpilkasta syytetty kristitty, Sawan Masih, pidätettiin ja vuonna 2014 hänet tuomittiin kuolemaan. Imran Shahid oli syyttänyt häntä jumalanpilkasta, mutta hyökkäyksessä kotinsa ja myymälänsä menettänyt Dilawar Masih kertoo Imranin ja Sawanin olleen läheisiä ystäviä ja syytöksen olleen seurausta miesten välille syntyneestä kiistasta.

Punjabin provinssin hallinto lupasi jälleenrakentaa Joseph Colonyn, mutta lupausta ei ole toistaiseksi lunastettu.

Paikalliset seurakuntien johtajat ovat pettyneitä oikeuden päätökseen. ”Tämä on melko järkyttävää”, sanoi Cecil Shane Chaudhry, katolisten piispojen oikeus- ja rauhankomission johtaja. ”Käytännössä tämä tarkoittaa, että huolimatta videoista ja valokuvista, joissa tuhannet ihmiset riehuvat kristittyjen asuinalueella, oikeus ei ole todennut ketään syylliseksi. Väkijoukot saavat siis tehdä mitä haluavat. Ehkä poliisit eivät tehneet työtään hyvin ja pidättäneet oikeita henkilöitä. Alempiin oikeusasteisiin kohdistuu myös painostusta. Joten jos riittäviä todisteita ei ollut, myös Sawan Masih tulisi vapauttaa.”

Äskettäin Pakistanin pääministeri on sanonut, että ”se päivä ei ole kaukana, jolloin Pakistan tunnetaan kansainvälisesti vähemmistöystävällisenä maana”.

Lähteet: World Watch Monitor, ucanews.com, The Indian Express

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print