Your Cart

Pakistanissa tuomiot kristityn pariskunnan lynkkaajille

Tiiliristit osoittavat Shaman ja Shahzadin hautojen paikan. Kuva: Marttyyrien Ääni
Tiiliristit osoittavat Shaman ja Shahzadin hautojen paikan. Kuva: Marttyyrien Ääni

Lahoressa terrorisminvastainen oikeus on keskiviikkona 23. marraskuuta tuominnut viisi muslimimiestä kuolemaan kristityn pariskunnan murhasta marraskuussa 2014, ja maksamaan sakkoja noin 1800 euroa kukin. Kahdeksan muuta miestä tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankeuteen.

Kaksi vuotta sitten, 2. marraskuuta, Shama Bibi (24) siivosi kotiaan, kun hän löysi edesmenneelle apelleen kuuluneita amuletteja, joita tämä oli käyttänyt mustan magian harjoittamiseen. Shama poltti amuletit ja heitti ne ulkona olleeseen roskakasaan. Islaminuskoinen Muhammad Irfan huomasi puoliksi palaneet paperit ja syytti perhettä Koraanin häpäisemisestä. Shama oli luku- ja kirjoitustaidoton, eikä niin ollen voinut tietää, oliko amuleteissa Koraanin säkeitä. Pakistanin jumalanpilkkalain mukaan Koraanin häpäisystä tuomitseminen edellyttää teon todistamista tahalliseksi.

Kaksi päivää myöhemmin sadoista ihmisistä koostunut raivostunut joukko hakkasi lähes kuoliaaksi tiiliorjina työskennelleet raskaana olleen Shaman ja hänen miehensä Shahzad Masihin (26). Sen jälkeen heidät heitettiin tiiliuuniin. Pariskunnalta jäi orvoiksi neljä lasta.

Shama Bibin isää edustanut asianajaja Riaz Anjum kertoo, että vaikka aluksi syytettynä oli yli 50 ihmistä, suurin osa vapautettiin, kun Shahzad Masihin perheenjäsenet todistivat, että he eivät olleet paikalla. ”Siitä huolimatta uutinen rohkaisee Pakistanin kristillistä yhteisöä”, Anjum sanoo. ”Kuolleiden perheet kokivat runsaasti painostusta, vaikka valtio otti asianomistajan roolin, jotta vaikutusvaltaiset syytetyt eivät voisi painostaa uhrien perheitä sopimaan asiaa. Tuomioiden antaminen ei ole pieni asia ja toivon, että tuomioita pidetään vakavana varoituksena väkivallasta vähemmistöjä vastaan.”

Lähteet: Christian Solidarity Worldwide, Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print