Your Cart

Pakistanissa jälleen kristittyjä syrjivä työpaikkailmoitus

Sukupolevelta toiselle siirtyvä köyhyys on monen pakistanilaisen kristityn perheen kohtalo, kuten tällä tiiliorjaperheen tytöllä.

Pakistanilaiset seurakuntien johtajat ilmaisivat 17. kesäkuuta jälleen tyrmistyksensä Karachissa julkaistun syrjivän työpaikkailmoituksen johdosta.

Kesäkuun ensimmäisenä päivänä Karachin kaupunki ilmoitti 29 eri alojen avoimesta työpaikasta. Ilmoituksessa kuitenkin sanottiin, että puhtaanapitotöitä tarjotaan ainoastaan ei-muslimeille.

Karachin kansallisen oikeudenmukaisuuden ja rauhan komission johtaja isä Saleh Diego tuomitsi viranomaisten syrjivän asenteen ja valitti ilmoituksesta Karachin vähemmistöasioiden valtuutetulle Naveed Anthonylle.

”Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun viranomaiset syrjivät uskonnollisia vähemmistöjä työpaikkailmoitusten myötä”, isä Diego sanoi. ”Viranomaisiin on vedottu toistuvasti tämän käytännön lopettamiseksi.”

Pakistanin syrjittyjä kristittyjä pidetään toisen luokan kansalaisina, jonka vuoksi heidän ajatellaan soveltuvan vain vähäpätöisiin ja usein likaisiin töihin. Tämä sukupolvelta toiselle siirtyvä syrjintä on lukinnut Pakistanin kristityt köyhyyden kierteeseen.

Yhdysvaltain Open Doorsin tekemän tutkimuksen mukaan Pakistanin kristityt muodostavat 80 % maan puhtaanapitotyöntekijöistä, vaikka koko väestöstä heitä on vain noin 1,5 prosenttia. Samassa tutkimuksessa huomattiin, että Islamabadin kaupungin palkkaamista 1500 kadunlakaisijasta kaikki olivat kristittyjä.

Lähde: Christian Solidarity Worldwide

Lataa rukousaiheet pdf:nä tästä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print