Your Cart

Pakistanin viranomaiset työhön pakkokäännytyksiä ja -avioliittoja vastaan?

Pakistanin viranomaiset työhön pakkokäännytyksiä ja -avioliittoja vastaan?

Pakistanin viranomaiset kertovat ryhtyvänsä jämeriin toimiin uskonnollisiin vähemmistöihin kuuluvien sieppauksia, pakkoavioliittoja ja pakkokäännytyksiä vastaan.

Tästä kerrottiin maanantaina 30. marraskuuta järjestetyssä tiedotustilaisuudessa. Edustajina paikalla olivat pääministerin erityisavustaja uskonnollisen harmonian alalla, Allama Tahir Mehmood Ashrafi, sekä Pakistanin kirkkojen neuvoston johtaja, piispa Azad Marshall.

Uskonnollisiin vähemmistöihin kuuluvien tyttöjen pakkoavioliitoista ja pakkokäännytyksistä puhuessaan ministeri Ashrafi sanoi: ”Olemme saaneet tietää, että motiivina suurimmassa osassa tällaisista tapauksista on seksuaalinen hyväksikäyttö, eikä niillä ole tekemistä islamin kanssa. Uskontomme kieltää pakkokäännytyksen, ja henkilöt, jotka käyttävät uskontoa keinona peittää rikoksensa, tullaan tuomaan oikeuden eteen.”

”Olen ottanut asian puheeksi ihmisoikeusministeri Shireen Mazarin, oikeusministeri Farogh Naseemin ja uskontoministeri Noorul Haq Qadirin kanssa. Olemme sitoutuneita takaamaan, että asiaan liittyviä lakeja tullaan toteuttamaan niiden hengen ja kirjaimen mukaisesti”, ministeri Ashrafi jatkoi.

Pakistanin uskonnollisten vähemmistöjen edustajat, erityisesti kristittyjen ja hindujen, ovat kertoneet nuorten tyttöjen sieppausten, pakkoavioliittojen ja pakkokäännytysten yleistymisestä viime vuosina. He ovat jo pitkään vaatineet viranomaisia ryhtymään toimiin tätä vastaan.

Viime aikoina Arzoo Rajan tapaus on saanut runsaasti huomiota niin Pakistanissa kuin ulkomaillakin. Rukoile, menestystä viranomaisten lupaamille toimille.

Rukoile myös kaikkien siepattujen tyttöjen puolesta, että Herra olisi heidän kanssaan ja että he pääsisivät takaisin kotiin. Ja kotiin päässeiden puolesta, että he toipuvat kokemastaan sekä henkisesti että fyysisesti.

Lähde: International Christian Concern

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print