Your Cart

Pakistanin koulujärjestelmä – kristittyjen vainon siemen

7-right-to-left-shakeela-and-her-classmat-are-happy-to-sloved-good-test-paper
Nämä tiiliorjaperheiden lapset opiskelevat tukemassamme kyläkoulussa lähellä Faisalabadia.

Heinäkuussa teini-ikäiset surmasivat luokkatoverinsa, Wajaish Kumarin, opettajan avustuksella. 12-vuotiaan Kasheeshin kyynärpää murtui, kun hänen opettajansa hakkasi häntä koulussa. Useita kuukausia näitä ennen opettajat lukitsivat nuoren kristityn tytön koulun kylpyhuoneeseen Faisalabadissa, koska he syyttivät häntä muslimien käymälän käyttämisestä. Mitä näillä on yhteistä? Kaikki kolme ovat kristittyjä koululaisia Pakistanissa.

Fyysisen pahoinpitelyn lisäksi uskonnollisiin vähemmistöihin kuuluvia lapsia syrjitään kouluissa. Eräs 12-vuotias koulutyttö kertoo: ”Me (kristityt oppilaat) emme saa juoda vettä koulun hanasta, meillä on oltava omat mukit, joita pidetään erillään muista.” Yksi opettaja hakkasi muslimilapsen, koska hän oli juonut vettä kristityn ystävänsä pullosta. ”Hän halusi tietää miltä kristittyjen vesi maistuu.”

Kristittyjä oppilaita, joista nuorimmat vain kahdeksanvuotiaita, pakotetaan siivoamaan koko koulu joka päivä sen sijaan, että he voisivat osallistua oppitunneille. Jotkut oppilaat kertovat, että osa opettajista pakottaa kristityt oppilaat siivoamaan jopa opettajien kodit.

Kristityt oppilaat eivät saa harjoittaa uskoaan kouluissa, mutta heidät pakotetaan opiskelemaan islamia. Jos he eivät opiskele, heitä rangaistaan. Tässä kuussa, Faisalabadin lähellä sijaitsevassa kylässä, opettaja löi kahdeksanvuotiasta kristittyä tyttöä kepillä silmään, koska tyttö ei ollut opetellut Koraanin jakeita. Pakistanin perustuslain mukaan opiskelijoita ei voida pakottaa opiskelemaan muuta uskontoa kuin omaansa.

Pakistanissa myös koulukirjat yllyttävät vihaan uskonnollisia vähemmistöjä kohtaan, kuten Yhdysvaltojen uskonnonvapauskomitea (USCIRF) on raportissaan todennut: ”Suuntaus uskonnollisia vähemmistöjä kohtaan ennakkoluuloisempaa opetussuunnitelmaa kohti on kiihtynyt. Uskonnollisia vähemmistöjä kuvataan epäluotettaviksi, uskonnollisesti vähempiarvoisiksi, juonitteleviksi ja suvaitsemattomiksi.”

Lähteet: International Christian Concern, USCIRF

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print