Your Cart

Pakistan – Neljää kristittyä naista syytetty jumalanpilkasta

Karachin kaupunkimaisemaa. Kuva: Wasif Malik/Visualhunt

Tapahtumat saivat alkunsa tammikuussa, kun muslimipariskunta Fayaz ja Samina Riazia pyydettiin muuttamaan pois kristityltä Amjad Dildarilta vuokraamastaan asunnosta Karachissa, enimmäkseen kristittyjen asuttamassa kaupunginosassa. Paikallisten kristittyjen mukaan he olivat aiheuttaneet ongelmia naapuruston kristityille ja heitä pyydettiin sen vuoksi lähtemään.

Pariskunta ei ollut halukas muuttamaan. Helmikuun 19. päivä Samina Riaz syytti kolmea vuokraisäntänsä tytärtä Sunainaa (22), Sophiaa (18), Sonehaa (14) ja neljättä naista, Sophia Qamaria (30) Koraanin häpäisemisestä. Samina väitti, että naiset olisivat varastaneet Koraanin ja turmelleet sen upottamalla likaiseen veteen.

Uutinen syytöksistä levisi ja raivostuneet muslimit hyökkäsivät kristittyjen koteja vastaan, myös Amjad Dildarin, sekä läheiseen kirkkoon. Joukkio tappoi lemmikkieläimiä, karjaa ja vahingoitti useita kristittyjen koteja kivittämällä niitä. Noin 200 kristittyä perhettä pakeni toisaalle Karachiin.

”Poliisitutkinnassa kävi ilmi, että Samina Riaz lainasi Koraanin lähistöllä kauppaa pitävältä Khalid Khanilta”, kertoo silminnäkijä Aslam Masih. ”Kun hän pääsi kotiin, hän heitti sen kylpyhuoneen vesisäiliöön.” Samina Riaz myönsi myöhemmin tekonsa ja hänet sekä hänen miehensä pidätettiin. Tilanne on silti yhä kesken, sillä kristittyjen ei ole esimerkiksi sallittu avata uudelleen kirkkojaan.

Lähde: International Christian Concern

Kiitos Herralle siitä, että vakavammilta vahingoilta vältyttiin ja poliisit saivat nopeasti selville, että syytökset olivat valheellisia. Rukoile, että tilanne rauhoittuisi pian.

Rukoile myös sen puolesta, että poliisit ja muut viranomaiset olisivat oikeudenmukaisia ja uskaltaisivat toimia sen mukaisesti.

Viikon kaikki rukousaiheet pdf:nä tästä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print