Your Cart

Pakistan: Kristillisellä tv-asemalla tulipalo – poliisit kiistävät tuhopolton

Aseman päällikkö Sarfraz William tv-kanavan haastateltavana tuhotyön jälkeen. Kuva: Gawahi TV, Facebook
Aseman päällikkö Sarfraz William tv-kanavan haastateltavana tuhotyön jälkeen. Kuva: Gawahi TV, Facebook

Poliisit kiistävät ja vähättelevät useita tuhopoltosta todistavia merkkejä liittyen tiistaina 24. marraskuuta kello kolmelta yöllä Karachissa tapahtuneeseen kristillisen kaapelitv-aseman tulipaloon.

Gawahi Televisionin johtaja Sarfraz William pitää suositun kristillisen kanavan toimiston paloa tuhotyönä. Hänen mukaansa siitä todistaa, että aseman tietokoneet ja muut laitteet näyttävät tuhoutuneen, koska niiden päälle on kaadettu jotain kemikaalia, mutta toimiston puumateriaalit ovat säilyneet vahingoittumattomina. Myös tietokoneiden kovalevyjä on kadonnut.

Aseman henkilökunta oli saanut uhkauksia epäillyiltä ääri-islamisteilta, jotka olivat vaatineet kanavaa lopettamaan kristinuskon levittämisen. Muut paikalliset lähteet kertovat, että rakennuskompleksin asukkaat olivat nähneet naamioituneiden miesten pakenevan rakennuksesta palon alettua.

Poliisin mukaan kyseessä on oikosulku, mutta he eivät ole kyenneet selittämään, miksi toimiston lukko oli myös rikottu.

Vuonna 2013 perustettu Gawahi TV on tunnustustenvälinen, palvellen sekä katolisia että protestanttisia seurakuntia. Kanava lähettää ohjelmaa ympäri vuorokauden, viikon jokaisena päivänä ja sillä on yli 12 miljoonaa katsojaa. Kanavalla on 15 työntekijää, heistä 3 on muslimeja.

Morning Star News, NBCnews

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print