Your Cart

Pakistan – Kahden kristityn jumalanpilkkasyytteet kumottu

Pakistanissa jumalanpilkkasyytteet voivat seurata mitä erinäisemmistä asioista. Nyt vapautetuista kahdesta kristitystä toisen vei vankilaan Raamatun kertomus Lootista, toisen revityt Koraanin sivut.

Kesäkuun 6. päivä kristitty mies, Nazir Masih, vapautettiin lahorelaisesta vankilasta, jossa hän oli ehtinyt virua viisi vuotta jumalanpilkasta syytettynä. Syytteet häntä vastaan kumottiin.

Ennen pidätystään Nazir Masih oli työskennellyt siivoojana sokeiden lasten koulussa. Hän oli ollut siellä töissä kahdenkymmenen vuoden ajan, ja hänet tunnettiin alueella hyvin.

Nazir oli ystävystynyt koulun vieressä parturina työskentelevän islaminuskoisen Shahid Mehmoodin kanssa, ja heillä oli usein tapana keskustella keskenään hiljaisina hetkinä. Eräänä päivänä Nazir päätti kertoa Raamatusta Lootin tarinan. Shahidin mielestä tarina oli islamia herjaava, sillä Koraanissakin kerrotaan profeetta Lootista, mutta hieman eri tavalla. Hän ilmoitti poliisille Nazirin loukanneen profeetta Lootia, ja 23. elokuuta vuonna 2014 Nazir pidätettiin Islamin pyhän profeetan herjaamisesta.

Toinen syytteistä vapautetuista kristityistä on Nasirin helluntaiseurakuntaa johtanut pastori Jadoon Masih, jonka syyteet kumottiin 12. heinäkuuta.

Hänet pidätettiin 2. helmikuuta 2017, kun islamilaiset uskonnolliset johtajat olivat toistuvasti löytäneet Koraanin sivuja lojumasta hänen seurakuntansa pihalta. Tuntemattomiksi jääneet henkilöt olivat jättäneet revittyjä Koraanin sivuja rukoushuoneen pihalle yli kahden kuukauden ajan ennen pastorin pidätystä.

On melko selvää, että pastori Masih lavastettiin syylliseksi. Jumalanpilkasta syytettyjen kristittyjen pelkona on joutua vihaisten ihmisjoukkojen tappamiksi tai kidutetuiksi vankilassa. Toisinaan syytösten vuoksi on tuhottu kokonaisia kristittyjen kaupunginosia. Pastori Masih pääsi poikkeuksellisesti ehdonalaiseen vapauteen myöhemmin samana vuonna, mutta hän joutui kuitenkin siitä saakka piilottelemaan kuuden lapsensa kanssa, sillä kotiinpaluu ei ollut turvallista.

Valheelliset jumalanpilkkasyytökset ovat valitettavan yleisiä Pakistanissa. Toisinaan niitä käytetään henkilökohtaisen kaunan kostamiseksi tai omaisuuden anastamiseksi. Nazir Masihin ja Jadoon Masihin tapauksissa on hienoa nähdä, että oikeus tuli oikeudenmukaiseen päätökseen. Jumalanpilkkasyytökset tulevat silti todennäköisesti seuraamaan molempia miehiä heidän elämänsä loppuun saakka.

Lähde: International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print