Your Cart

Pahoinpidelty nuori kirgiisiuskova taistelee hengestään

Kolme muslimimiestä pahoinpiteli julmasti kristinuskoon kääntyneen Eldosin Tamchin kylässä Issyk-Kulin alueella Kirgisiassa 17. lokakuuta, jättäen hänet taistelemaan hengestään.

Hyökkääjät piirittivät yksin pihamaalla olleen Eldosin, 25-vuotiaan islamista kristinuskoon kääntyneen nuoren miehen, ja yrittivät pakottaa hänet lausumaan shahadan, islamilaisen uskontunnustuksen. Shahadan lausumista pidetään islamiin kääntymisenä.

Eldos kieltäytyi, joten hänet hakattiin. Hän sai vakavan aivotärähdyksen, hänen leukansa on kahdesta kohti murtunut ja hän on menettänyt ainakin neljä hammasta. Lisäksi hänen silmänsä vaurioitui ja hänellä epäillään olevan verenvuotoa aivoissa.

Poliisien kerrotaan yrittävän peitellä hyökkäyksen uskonnollista motiivia. Heti tapahtuman jälkeen poliisit väittivät, että Eldos hakattiin, koska hän soitti musiikkia liian lujaa. Eldos pakotettiin allekirjoittamaan sanallinen lausunto, jonka väitettiin olevan häneltä otettu ennen kuin hänet vietiin sairaalaan. Eldosin asianajaja huomauttaa kuitenkin, että murtuneen leukansa vuoksi Eldos ei pystynyt tuolla hetkellä puhumaan.

Eldos toipuu yhä vammoistaan.

Nyt Marttyyrien Äänen yhteyshenkilö Kirgisiassa kertoo, että Eldosin pahoinpidelleet henkilöt uhkaavat tappaa hänet, jos hän todistaa poliisille – jonka Eldos on jo tehnyt suojellakseen toisia kristittyjä samalta kohtalolta.

Koska paikalliset viranomaiset pyrkivät peittelemään tapahtunutta, Marttyyrien Äänen kumppanit pyytävät levittämään tietoa tapahtuneesta mahdollisimman laajalti.

Kirgisiassa tuli vuonna 2009 voimaan hyvin rajoittava uskontolaki, jonka vuoksi monet kristityt kohtaavat jatkuvaa vainoa. Viime vuonna havaittiin, että kristittyjen koululasten häirintä ja vaino kiihtyi: viime lokakuussa erään pastorin lapsenlapsi hakattiin koulussa, koska hän on kristitty. Tämän vuoden toukokuussa äskettäin islamista kääntynyttä naista pidettiin vankina kodissaan ja häntä hakattiin, koska hän ei suostunut kieltämään uskoaan Kristukseen.

Tammikuussa samaisella Issyk-Kulin alueella Kaji-Sayn kylässä äärimuslimit tekivät polttopulloiskun paikalliseen baptistiseurakuntaan.

Lähteet: Marttyyrien Äänen lähteet, Barnabas Fund

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print