Your Cart

Nuori messiaaninen uskova evankelioi saavuttamattomia Israelissa

Nuori messiaaninen juutalaisnainen todisti rohkeasti uskostaan, vaikka hän oli vihaisen väkijoukon piirittämä, häntä heiteltiin esineillä, syljettiin ja uhattiin tappaa.

Hallel Goldman, 22, ja kaksi hänen ystäväänsä osallistuivat äärijuutalaisen, messiaanisia juutalaisia ja lähetystyötä vastustavan Yad L’Achim -järjestön konferenssiin Jerusalemissa aikeenaan evankelioida osallistujia. Nuoret olivat päättäneet hyödyntää Yad L’Achimin omaa toimintatapaa: järjestöllä on tapana lähettää jäseniään messiaanisiin konferensseihin ja seurakuntiin osoittamaan mieltään ja häiriköimään paikalla olijoita.

Yad L’Achim on varakas järjestö, joka pyrkii estämään kaiken evankelioinnin Israelissa, messiaanisten juutalaisten muuton Israeliin ja kristillisen vaikutuksen maassa.

Hallel oli kuullut Yad L’Achimin suuresta konferenssista aiemmin tässä kuussa ja tiesi, että paikalla olisi paljon ääriortodoksijuutalaisia.

”Tiesin, että he toisivat paikalle paljon nuoria ja kertoisivat heille valheita meistä (messiaanisista), joten halusin vain seisoa ulkopuolella ja sanoa: ”Minä olen messiaaninen juutalainen, keskustellaan, jos haluatte puhua”, Hallel kertoi.

Ääriortodoksijuutalaisissa yhteisöissä kasvavilla nuorilla ei ole pääsyä sosiaaliseen mediaan. Heillä ei ole yhteyttä ulkomaailmaan, joten he uskovat sen, mitä heidän uskonnolliset johtajansa sanovat. Hallel sanoo heidän olevan sen seurauksena täysin aivopestyjä.

Konferenssin järjestäjät pyysivät Hallelia seisomaan ulkona, sillä heidän tapojensa mukaan naiset ja miehet on pidettävä erillään, ja konferenssiin osallistui vain miehiä. Hän odotteli kahta miespuolista ystäväänsä kadulla lähellä konferenssikeskusta.

”Lampaita ilman paimenta”

Kuva: MarcinMonko/Visualhunt

”Muutamat puhuivat minulle ja kysyivät, mitä teen siellä. Aloin kertoa heille, ja sitten he huusivat jotain jiddishiksi ja sanoivat: ’Hän on messiaaninen!’”, Hallel sanoo. “Yhtäkkiä olin 200, ehkä useammankin ihmisen piirittämä.”.

“He sylkivät päälleni ja heittelivät kiviä. Aluksi rabbi kannusti heitä, kunnes joku liikahti sisälläni. Aloin vain saarnata, huutaa evankeliumia. Sillä hetkellä tunsin todella, että he ovat lampaita ilman paimenta. He tekevät mitä heidän käsketään tehdä ja ovat täynnä vihaa. Aloin siis evankelioida heitä, jolloin heidät minua vastaan yllyttänyt rabbi sanoi heille, että heidän pitäisi jättää minut rauhaan, koska olen nainen.”

Yhteenotto jatkui, kunnes Hallelin kaksi ystävää ja poliisit saapuivat paikalle. Hän ei tiedä kuka soitti poliisit, mutta viranomaiset olivat myös huolissaan, sillä naapurusto oli uskonnollista aluetta ja jopa läheisten talojen asukkaat sylkivät Hallelia ja heittelivät häntä esineillä.

Hallel tuntee myötätuntoa heitä kohtaan.

”En ajattele: ’Katsokaa kuinka pahoja he ovat meitä kohtaan.’ Tiedän, että monesti tapaamme ajatella näin. Sen sijaan ajattelen: ’Katsokaa, kuinka sokeita he ovat. He ovat yhä orjuudessa, kun me olemme vapaita.’ Siltä minusta silloin tuntui.”

Hallel todistaa ääriortodoksijuutalaisille säännöllisesti. ”Voimme mennä Afrikkaan ja julistaa ihmisille, jotka eivät ole koskaan kuulleet evankeliumia, mutta täällä Israelissa meillä on ääriortodoksijuutalaisia, joilla ei ole puhelimia, heillä ei ole yhteyttä ulkomaailmaan, he kuulevat vain mitä rabbi sanoo”, Hallel selittää. ”He eivät koskaan kuule evankeliumia, joten ajattelin, että tilanteeseen on tultava muutos.”

Lähde: Kehila News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print