Your Cart

Nuori kristitty nainen hakattu tajuttomaksi Keniassa

Äärimuslimit hakkasivat tajuttomaksi 21-vuotiaan somalitaustaisen kristityn naisen, Fozian, joka oli perheineen paennut vainoa Nairobista Isioloon.

Seitsemän hyökkääjää mursivat lisäksi kaksi hammasta hänen 19-vuotiaalta siskoltaan, Ashalta, ja myös heidän 18-vuotias veljensä Aden loukkaantui.

”He alkoivat hakata minua kepeillä ja mailoilla”, Fozia kertoo. ”Menetin tajuntani viideksi tunniksi ja heräisin sairaalassa.” Fozia oli sairaalassa kaksi päivää. ”Tällä hetkellä nenästäni tulee verta ja koko kehoani särkee.”

Sisarukset olivat menneet illalla noin kello seitsemältä ulos tutkimaan, miksi taloon ei tullut vettä, kun hyökkääjät saapuivat.

”He olivat äänekkäitä ja kutsuivat meitä vääräuskoisiksi”, Fozia kertoo. ”He sanoivat: ’Me tiedämme, että ette kuulu meihin. Nyt olemme saaneet teidät kiinni – emme tunne armoa kaltaisianne kohtaan. Teidän on palattava siihen mistä lähditte.’”

Aden sai vammoja käteensä ja kylkiluihinsa.

”Hyökkääjät hakkasivat päätäni seinään”, Asha kertoo. ”Kaksi etuhammastani katkesi ja vasen puoli vartalostani oli myöhemmin turvoksissa, mutta pääsin heiltä pakoon.”

Asha ja Aden etsivät taksin ja veivät tiedottoman sisarensa sairaalaan.

Perhe oli asunut Isiolossa noin neljä kuukautta, kun alueen muslimit alkoivat ahdistella heitä.

”Muslimit alkoivat kysellä, miksi emme osallistuneet perjantairukouksiin moskeijassa”, Fozia kertoo. ”Tätä kuulustelua kesti useita kuukausia.”

Saatuaan sairaalasta sairaskertomuksen Fozia ilmoitti pahoinpitelystä poliisille, ja he pidättivät kaksi epäiltyä seuraavana päivänä. Heidät kuitenkin päästettiin takuita vastaan vapaiksi.

Perheen äiti kertoo, että heitä uhkaillaan.

”Saamme uhkauksia, joiden mukaan lasteni pitäisi perua rikosilmoituksensa, jos haluamme olla turvassa”, äiti kertoo.

Perhe on paennut äärimuslimeja jo kymmenen vuoden ajan.

Perheen äiti pakeni Somaliasta miehensä kuoltua, yli 16 vuotta sitten. Hänellä on kahdeksan lasta, joista kaksi on toisesta avioliitosta. Hänen toinen aviomiehensä ei kestänyt vainoa, joten hän kielsi kristillisen uskonsa ja palasi Somaliaan kymmenen vuotta sitten.

Perhettä vastaan on tehty useita hyökkäyksiä ja heitä on myös pahoinpidelty aiemmin.

Lähde: Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print