Your Cart

Nigeriassa Boko Haramilta yli 50 hyökkäystä puolessa vuodessa

Boko Haramin terroristeja. Kuva: Youtube

Boko Haram -terroristiryhmä toimii enimmäkseen Koillis-Nigeriassa. EYN-seurakunta (Ekklesiyar Yan’uwa a Nigeria) on tämän alueen suurin kirkkokunta. Nyt he ovat julkaisseet raportin, jossa he kertovat viimeisen puolen vuoden aikana tapahtuneista Boko Haramin hyökkäyksistä.

EYN-seurakunta on julkaissut raportin, jossa kerrotaan, että Boko Haramin terroristit ovat suorittaneet yli viisikymmentä hyökkäystä eri kohteisiin vuoden 2019 lopun ja kesäkuun 2020 välisenä aikana. Suurin osa niistä on kuitenkin heidän mukaansa jäänyt kokonaan tai osittain uutisoimatta sekä painetussa että sähköisessä mediassa.

Heinäkuun 2. päivä julkaistussa raportissa kerrotaan, että yli 700.000 EYN-seurakuntaan kuuluvaa on joutunut pakenemaan, 8 pastoria ja yli 8370 seurakuntalaista on tapettu, ja tuntematon määrä seurakuntalaisia on siepattu. EYN-seurakunnan 60 alueellisesta seurakuntaneuvostosta ainoastaan seitsemän ei ole joutunut kärsimään Boko Haramin tähden.

Uskovia koolla tuhotussa rukoushuoneessaan.

Chibokissa huhtikuussa 2014 siepatuista 276 koulutytöstä 217 on EYN:n jäseniä.

Tämän kirkkokunnan 586 kirkosta yli 300 on joko poltettu tai muutoin tuhottu, ja ”lukematon määrä seurakuntalaistemme koteja ja omaisuutta ryöstetty tai poltettu”.

Kesäkuun12. päivänä Nigeriassa vietettävän ”Demokratian päivän” puheessaan presidentti Muhammadu Buhari sanoi, että Boko Haramia pakenemaan joutuneet asukkaat ovat jo kauan sitten voineet palata kotikyliinsä. EYN-seurakunnan kansallinen puheenjohtaja, pastori Joel Billi kuvasi presidentin lausuntoa ”valitettavaksi, harhaanjohtavaksi ja lannistavaksi”.

”Yli 18.000 seurakuntalaistamme on yhä pakolaisleirillä Minawaossa, Kamerunissa”, pastori Billi kertoi. ”Lisäksi noin 7000 EYN-jäsentä on eri pakolaisleireillä muualla Kamerunissa. Lisäksi 34 Bornon ja Adamawan osavaltioissa sijaitsevaa kylää on täysin autioina Boko Haramin jatkuvien hyökkäysten vuoksi.

Tästä pääset näkemään luettelon joistakin uutisoimatta jääneistä iskuista.

Lähde: Christian Solidarity Worldwide

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print