Your Cart

Raportti Nigeriasta – 2200 kristittyä surmattu tänä vuonna

Raportti Nigeriasta - 2200 kristittyä surmattu tänä vuonna

Joukkohauta 22:lle tammikuussa surmatulle nigerialaiskristitylle.

Intersociety-järjestö (The International Society for Civil Liberties & the Rule of Law) on julkaissut raportin, jonka mukaan vuonna 2020 joulukuun puoliväliin mennessä noin 2.200 kristittyä oli saanut surmansa fulanien ja Boko Haramin käsissä eri puolilla Nigeriaa.

Raportissa kerrotaan: ”Tammikuusta 2020 joulukuun 13. päivään mennessä Intersociety on tilastoinut, että ainakin 2.200 kristittyä on surmattu Nigeriassa. Fulanit ovat vastuussa noin 1300 kuolemasta, Boko Haram ja siitä irtautuneet ryhmät (ISWAP ja Ansaru) 500 kuolemasta, Nigerian armeija 200 kristityn kuolemasta ja jihadistiset rosvojoukot 100 kristityn kuolemasta. Toisin sanoen, vuonna 2020 keskimäärin kuusi kristittyä on surmattu joka päivä Nigeriassa.”

Nigerian hallitus ei ole kyennyt juurikaan estämään verenvuodatusta, joka päinvastoin leviää yhä uusille alueille Nigeriassa ja jopa sen rajojen yli. Nigerian viranomaiset ovat enimmäkseen saaneet pidettyä Boko Haramin Koillis-Nigeriassa, mutta täydellinen välinpitämättömyys fulanien väkivallan suhteen Keski-Nigeriassa sallii tuhon ja hävityksen levitä yhä etelämmäksi.

Lähde: Intersociety

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print