Your Cart

Nigeria – Kanon emiiri määräsi kirkon rakennettavaksi uudelleen

nigeriaKanon emiiri on määrännyt Rogon paikallishallintoalueella sijaitsevan baptistikirkon ja pastorin kodin uudelleen rakennettaviksi ja varoittanut hyökkäämästä uudelleen hänen emiraattinsa alueella. Kirkko ja pastorin koti tuhoutuivat hyökkäyksessä, jossa pastorin tytär sai surmansa.

Viisitoista ihmistä on pidätetty epäiltyinä 1. huhtikuuta tehdystä hyökkäyksestä pastori Habila Garban seurakuntaa ja kotia vastaan. Paikalliset musliminuoret sytyttivät kodin ja kirkon palamaan, koska he eivät onnistuneet löytämään kristittyä miestä, joka oli vähäksi aikaa kääntynyt islamiin ja palannut sitten takaisin kristinuskoon. Tytär oli kotona sytyttämishetkellä ja menehtyi liekkeihin.

Emiiri Alhaji Mohammed Sanusi II on ilmaissut seurakunnan johtajille tyrmistyksensä tapahtuneen johdosta ja varoittanut aluepäällikköä, että vastaavaa ei saa tapahtua Rogossa eikä muuallakaan Kanon emiraatissa. Lisäksi hän määräsi tämän järjestämään kirkon ja pastorin talon rakentamisen.

Ennen emiirin väliintuloa Kanon osavaltion viranomainen, joka oli käynyt paikalla arvioimassa tilannetta, oli aiheuttanut tyrmistystä kutsumalla tapahtunutta pieneksi asiaksi, joka oli saanut liian paljon huomiota.

– Christian Solidarity Worldwide

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print