Your Cart

Nigeria – Boko Haramin jäljiltä lähes 60.000 orpoa, saman verran leskiä

Koillis-Nigeriassa sijaitsevan Bornon osavaltion kuvernööri on kertonut, että Boko Haram -terroristijärjestö on tehnyt kymmenistä tuhansista nigerialaisista orpoja ja leskiä hänen osavaltiossaan.

Kuvernööri Babagana Zulum luennoi äskettäin seminaarissa, jota oli kuuntelemassa korkea-arvoisia sotilaita ja lainsäätäjiä sekä Nigeriasta että ulkomailta. Aiemmin lehtorina työskennellyt Zulum valittiin Bornon kuvernööriksi viime vuonna. Puheessaan hän ei säästellyt sanojaan kritisoidessaan Nigerian hallinnon tehottomuutta ja riittämättömiä toimia terroristeja vastaan, jotka jatkavat yhä tuhojaan Bornossa.

Vuonna 2002 perustettu Boko Haram on tappanut ja siepannut tuhansia Tšadjärven alueella viime vuosina. Zulum kertoi, että Boko Haramin väkivallan jäljiltä 59.311 lasta on jäänyt orvoiksi ja 59.123 aikuista leskeksi.

Presidentti Buhari on väittänyt kukistaneensa Boko Haramin, mutta todellisuudessa sen toiminta jatkuu yhä. Nigerian viranomaiset ovat saaneet kansainvälistä arvostelua kyvyttömyydestään suojella kansalaisiaan ja estää Boko Haramin iskuja.

Lähteet: Christian Post, Australian Prayer Network

Lataa rukousaiheet tästä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print