Your Cart

Niger – Muhammad-piirros johti kymmenien kirkkojen tuhoamiseen

Niameyssa poltettu baptistikirkko. Kuva: Open Doors InternationalMellakoitsijat ovat tuhonneet ainakin 45 kirkkoa ranskalaisen Charlie Hebdo –satiirilehden julkaistua piirroksen profeetta Muhammadista.

Arviot vaihtelevat, mutta joidenkin lähteiden mukaan tuhottuja kirkkoja voi olla jopa yli 70. Lisäksi tuhottiin kristittyjen koteja, kouluja ja esimerkiksi seurakunnan johtama orpokoti.

Ainakin kymmenen ihmistä kuoli mellakoissa, jotka levisivät useisiin Nigerin kaupunkeihin. Mellakat olivat pahimpia pääkaupungissa Niameyssa ja eteläisessä Zinderin kaupungissa.

”Mitään vastaavaa ei ole tässä mittakaavassa tapahtunut täällä aiemmin”, kirjoitti eräs pääkaupungissa asuva lähettipariskunta. ”Lähes kaikki Niameyn kirkot on poltettu tai ryöstetty, kuten myös joitakin kouluja ja orpokoteja sekä kristittyjen koteja.” Nigerin väestöstä 98 prosenttia on muslimeja, kristittyjä on vain 0,3 prosenttia.

Muhammad-piirroksen julkaiseminen johti mielenosoituksiin myös muissa maissa, kuten Algeriassa, Senegalissa, Pakistanissa, Somaliassa ja Sudanissa.

– Morning Star News, World Watch Monitor, BBC

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print